Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 15:35

Від золотих шпильок до марихуани: як у світі заохочують вакцинуватися

Від золотих шпильок до марихуани: як у світі заохочують вакцинуватися
Вакцинація проти коронавірусу / Reuters

У деяких країнах влада заохочує населення привілеями й подарунками за вакцинацію. В інших - карає в разі відмови.

В одному індійському місті жителям пропонують золоту шпильку для носа або браслет на руку за вакцинацію. У Китаї вакциновані отримують 2 коробки яєць. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрився перший у світі "вакцидрайв", де щеплення від Covid-19 роблять у незвичних умовах

"Яйця не мають значення. Влада весь час каже, що варто вакцинуватися, тому я тут", - каже South China Morning Post 60-річна жителька Пекіна. Жителям інших частин міста запропонували купони на покупки й продуктові ваучери. В інших частинах КНР людям давали курячі крильця, борошно, грошові призи та безплатний вхід до парків.

Як пише Hindustan Times, в індійському місті Раджкот ювеліри об'єдналися, щоб роздати жінкам безплатні золоті шпильки для носа за вакцинацію, а чоловікам - браслети. Індійські роздрібні торговці в інших частинах країни роздавали їжу, знижки на ремонт авто, канцелярські товари, солодощі й страви з курки. Один із муніципалітетів Делі запропонував додаткову податкову знижку у 5%.

Росіянам пропонують за вакцинацію безплатне морозиво. Ізраїльтянам - бляшанку "Кока-коли", алкогольного чи безалкогольного пива, булку халу, піцу, випічку чи м'ясне рагу, яке традиційно їдять у суботу. 3 ресторани в Дубаї пропонують 10% знижки на замовлення за вакцинацію, пише Fortune.

У США людям пропонували безплатні пончики, марихуану, пиво, жетони для ігрових автоматів, ламінування довідок про вакцинацію, попкорн і готівку, а також безплатну відеогру та дошку для серфінгу, пише Forbes. Мережа Red Rooster запропонувала працівникам премію $250 доларів і 2 додаткових оплачуваних вихідні дні.

В інших країнах світу карають за відмову вакцинації. Влада Індонезії, як пише Reuters, лякає тих, хто відмовиться від вакцини, штрафами й обмеженнями соціальних виплат.

Зараз ви читаєте новину «Від золотих шпильок до марихуани: як у світі заохочують вакцинуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути