понеділок, 25 березня 2019 11:52

Пояснили, чому російські літаки із військовими прибули до Венесуели

Пояснили, чому російські літаки із військовими прибули до Венесуели
Чому до Венесуели прибули літаки із російськими військовими. Фото: Twitter.

До Каракаса столиці Венесуели прилетіли два літаки Міністерства оборони Росії. Іл-62 та Ан-124 – один із найбільших транспортних літаків у світі. На літаках прибули 99 російських військовослужбовців або ж бійців приватних військових компаній.

Бійці прибули на чолі з генералом Василем Тонкошкуровим – начальником Головного штабу Сухопутних сил російської армії, повідомляє місцеве видання NoticieraDigital. У Міноборони Росії не коментують повідомлення про прибуття до Венесуели літаків.

Літаки прибули до Каракаса із Сирії через Дакар. Про це свідчать дані комп'ютерних програм, які відстежують місце перебування літака в реальному часі.

За словами представників влади Венесуели, військовослужбовці прилетіли в Каракас в рамках "триваючого військового співробітництва двох союзників", повідомляє DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південноамериканські країни створили новий блок

Представники російських збройних сил мають намір взяти участь в переговорах з військової підготовки і стратегії венесуельської армії, а також обговорити питання техобслуговування.

Окрім військових, на борту літаків було понад 35 тон військової техніки. За даними венесуельського журналіста Хав'єра Майорки, російські військові залишаться в Каракасі для підтримки венесуельської армії.

Не вперше російські бойовики прибувають до Венесуели. Так, наприкінці січня майже 500 російських найманців прилетіли з Донбасу, щоб охороняти диктатора Ніколаса Мадуро від протестувальників. Серед прибулих були найманці приватної військової компанії "Вагнера", які донедавна воювали на стороні бойовиків на Донбасі. У Росії таку інформацію традиційно спростовували.

Опозиційний лідер Венесуэли Хуан Гуайдо заявив про підготовку операції "Свобода", метою якої буде захоплення влади в країні.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому російські літаки із військовими прибули до Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути