середа, 05 лютого 2020 09:26

Жодного слова про імпічмент: щорічне звернення Трампа до народу минуло зі скандалами
5

Трам звернувся до народу зі щорічною промовою
Фото: reutersconnect.com
Трам звернувся до народу зі щорічною промовою
Трам звернувся до народу зі щорічною промовою
Трам звернувся до народу зі щорічною промовою
Дональд Трамп перед виступом у Конгресі   не потиснув руку спікерці Палати представників Ненсі Пелосі, яка активно виступає за імпічмент президента США. А вже наприкінці промови Трампа   Пелосі демонстативно порвала друковану копію його звернення

Президент США Дональд Трамп виступив у Конгресі зі щорічним зверненням до народу ввечері 4 лютого за місцевим часом. Перед виступом Трамп не потиснув руки спікерці Палати представників Ненсі Пелосі, яка активно виступає за імпічмент президента США.

У своєму виступі президент жодним словом не згадав про імпічмент. Він акцентував промову на досягненнях своєї адміністрації в економіці, протидії тероризму, працевлаштуванні американців, особливо представників меншин, посиленні збройних сил та кроках на зустріч більшій соціальній захищеності громадян. При цьому Трамп протиставив досягнення у сфері покращення добробуту американців спадку попередньої адміністрації, передає "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім вважає, що Трамп залишиться президентом

"Важко повірити, що середній рівень безробіття за моєї адміністрації нижчий за показники за будь-якої іншої адміністрації в історії нашої країни. Якби ми не скасували провальної економічної політики попередньої адміністрації, світ не став би свідком великого економічного успіху Америки. За попередньої адміністрації понад 10 мільйонів осіб почали використовувати талони на харчування. За моєї адміністрації, 7 мільйонів відмовилися від них і 10 мільйонів перестали потребувати соціальних виплат (welfare)", - заявив Трамп.

Згадав і про видобуток нафти і газу в США за час перебування на посаді. Ніби США стали найбільшим світовим виробником нафти та природного газу.

Трамп розповів, що в США за попередні дві президентські каденції було закрито до 60 тис. заводів та підприємств. Натомість за його керівництва країною було відкрито 12 тис. нових підприємств.

Доки Трамп хвалився економічними здобутками, демократи видавали невдоволені звуки. Атмосфера в залі була дуже напружена. Коли президент США похвалився статистикою добробуту, демократи почали вигукувати заперечення. Республіканці ж підтримали Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки американців підтримали імпічмент Трампа – результати опитування

Далі Трамп говорив про охорону здоров'я. Він хоче скасувати раніше ухвалену систему страхової медицини, про це він заявляв ще від перших днів на посаді президента. Закликав законодавців придумати, як знизити ціни на ліки, що відпускаються за рецептом, включаючи інсулін.

Американський лідер зазначив, що США прагнуть завершити війни на Близькому Сході, в яких беруть участь. І наголосив на тому, що Америка має величезний потенціал зростання.

"Ця країна - наше полотно і наш шедевр. Ми дивимося в майбутнє і бачимо безмежні обрії, які чекають на відкривачів. Наші найяскравіші відкриття ще не відомі. Найзахопливіші історії ще не розказані. Найславетніші подорожі ще не здійснені. Американське сторіччя, американський епос, американська пригода лише почалися! Наш дух - все ще молодий; сонце досі сходить; Божа благодять ще сяє; і, мої любі американці, найкраще ще попереду!" - заявив президент США.

А вже наприкінці промови Трампа спікерка Палати представників Ненсі Пелосі демонстативно порвала друковану копію звернення президента США, яку він їй передав на початку свого виступу.

У Сенаті США 16 січня офіційно розпочався процес імпічменту президента Дональда Трампа. Конгресмен-демократ Адам Шифф зачитав звинувачення проти Трампа: зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання роботі Конгресу.

Зараз ви читаєте новину «Жодного слова про імпічмент: щорічне звернення Трампа до народу минуло зі скандалами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути