Ексклюзиви
середа, 26 червня 2019 14:59

Назвали умови, які має виконати РФ для повноцінного повернення в ПАРЄ

Назвали умови, які має виконати РФ для повноцінного повернення в ПАРЄ
Назвали умови для повернення Росії в ПАРЄ. Фото із відкритих джерел.

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з моніторингу рекомендував підтвердити повноваження делегації Росії, проте висунув для цього низку умов.

Зокрема, Москву закликали звільнити українських моряків, які були захоплені в листопаді 2018 року в Керченській протоці, заплатити борги до Ради Європи (РЄ), а також припинити переслідування ЛГБТ.

Росія повинна виконати всі умови до квітня 2020 року, йдеться у резолюції, опублікованій на офіційному сайті ПАРЄ, передає "Апостроф".

Повний список умов містить 5 пунктів. Серед них:

- звільнити 24 українських моряків, захоплених в полон у Керченській протоці;

- негайно виплатити всі внески до Ради Європи (борг РФ - 60 млн євро);

- безумовно і в повній мірі співпрацювати зі спільною слідчою групою і голландсько. прокуратурою в залученні до відповідальності винних у катастрофі MH17 Malaysia Airlines;

- вжити ефективних заходів, спрямованих на запобігання порушенням прав лесбіянок, геїв, бісексуалів, транссексуалів і інтерсексуалів (ЛГБТ), зокрема в Чеченській Республіці;

- співпрацювати з міжнародною спільнотою в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далі Європа може взагалі зняти усі економічні санкції РФ - експерт

Комітет ПАРЄ, "з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів Європейського суду з прав людини, вітатиме участь делегацій всіх держав-членів в наступному червні". Підкреслюється, що ПАРЄ очікує взаємності діалогу і конкретних результатів щодо виконання цих пунктів.

"Асамблея пропонує своєму моніторинговому комітету представити доповідь про виконання зобов'язань Російською Федерацією у найкоротші терміни, але не пізніше, ніж в квітні 2020 року на позачерговій сесії", - йдеться в тексті резолюції.

Парламентська асамблея Ради Європи 25 червня ухвалила резолюцію, яка ускладнює процедуру накладання санкцій. Це означає, що Росія зможе повернутися до складу організації без виконання поставлених перед нею умов. Нова резолюція обмежила право установи позбавляти делегації-учасники права голосу, як було зроблено з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови, які має виконати РФ для повноцінного повернення в ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути