пʼятниця, 23 квітня 2021 17:03

Навальний припинив голодування

Навальний припинив голодування
Олексій Навальний в лютому 2019 року / Getty Images

Російський опозиціонер Олексій Навальний припинив голодування, яке почав у колонії 31 березня.

Напередодні піти на такий крок його закликали особисті лікарі. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ затримали 1,2 тис. людей на акціях підтримки Навального

"Вимогу допустити до мене лікаря не знімаю - у мене зникає чутливість рук і ніг. Хочу зрозуміти, що це, і як лікувати. Але з урахуванням прогресу й усіх обставин, починаю вихід з голодування. За правилами, це триватиме ті ж 24 дні і, кажуть, навіть важче. Тому побажайте удачі. Завдяки величезній підтримці хороших людей в країні й по світу, ми досягли величезного прогресу. Два місяці тому на мої прохання про медичну допомогу посміхалися, жодніліки не давали, не дозволяли передавати. Зараз мене двічі оглянув консиліум цивільних лікарів. Мені роблять дослідження й аналізи, віддають результати та висновки", - йдеться в заяві політика в Instagram.

Напередодні особисті лікарі Навального повідомили, що 20 квітня його відвезли в цивільну лікарню в місті Володимир, де "він отримав доступ до чогось схожого на незалежний огляд".

У нього виявили симптоми ниркової недостатності, важкі неврологічні симптоми, важку гіпонатріємію, яка може призвести до набряку мозку і подальших важких неврологічних проблем від пригнічення свідомості до коми. З огляду на це, особисті лікарі закликали опозиціонера припинити голодування.

"Якщо голодування триватиме навіть мінімальний час, нам не буде кого лікувати. Головне завдання - зберегти нашому пацієнту життя і здоров'я", - заявили лікарі.

Навальний розпочав голодування 31 березня, вимагаючи допустити до нього його особистих лікарів. 18 квітня його перевели з колонії в місті Покров, де він відбуває термін, у лікарню для в'язнів у Володимирі. Адвокат опозиціонера розповів, що там його підзахисний не отримує практично ніякого лікування. У середу, 21 квітня, на вулиці російських міст вийшли тисячі людей, які вимагали звільнення Навального з в'язниці.

Занепокоєння станом Навального і його лікуванням висловлювали Велика Британія, Франція, Німеччина і представники ЄС. Дружина політика Юля розповідала, що він втратив 9 кг, відколи розпочав голодування.

Зараз ви читаєте новину «Навальний припинив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути