Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2021 22:14

Над Балтикою перехопили російські літаки

Над Балтикою перехопили російські літаки
Винищувачі НАТО перехопили російські літаки. Фото: zn.ua

НАТО перехопило у небі над Балтикою російський літак дальньої розвідки Су-50, два бомбардувальники Ту-160 та винищувачі супроводу.

На перехоплення підняли літаки із авіабаз у Німеччині, Італії, Естонії, Литві та Польщі Про це повідомив прес-центр НАТО.

"Радари НАТО зафіксували неідентифіковані літаки над Балтійським морем у вівторок уранці. У відповідь Об'єднаний центр повітряних операцій у місті Удем (Uedem), Німеччина, підняв у повітря винищувачі для перехоплення та ідентифікації літаків, що наближалися, оскільки деякі з цих літаків неможливо було розпізнати за сигналами транспондеру, і жодні польотні плани на їх проліт не були надані", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни НАТО 10 разів за день підіймали винищувачі через російські літаки

Літаки НАТО виявили та сфотографували два російські бомбардувальники Ту-160 у супроводі винищувачів Су-27 та Су-35, а також військовий літак дальнього радіолокаційного стеження А-50, також у супроводі винищувачів. Ці літаки пробули у повітряному просторі над Балтійським морем близько трьох годин, після чого повернулися на територію Росії.

У перехопленні брали участь бойові літаки НАТО з Німеччини та Італії, що залучені до операції повітряного патрулювання над Балтійським морем, а також польські і данські винищувачі F-16 з місць постійного базування у Естонії, Литві та Польщі.

З 29 березня по 4 квітня винищувачі НАТО сім разів підіймались у небо над Балтійським морем для ідентифікації та перехоплення російських військових літаків.

Зараз ви читаєте новину «Над Балтикою перехопили російські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути