четвер, 28 травня 2020 11:44

На медиків нападають через коронавірус - дослідження Червоного Хреста

На медиків нападають через коронавірус - дослідження Червоного Хреста
23% інцидентів – це фізичні напади, 20% – напади дискримінаційного характеру на працівників охорони здоров'я. Фото: pixabay

З березня в 13 країнах зареєстрували 208 нападів на працівників охорони здоров'я та інші медзаклади, пов'язані з коронавірусом.

На медиків нападають і жорстоко з ними поводяться тоді, коли вони найнеобхідніші, про це заявив президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер.

"Криза Covid-19 швидко загрожує перетворитися в кризу захисту", – сказав він на Раді Безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били по голові, можливо, кастетом: напали на лікаря Інституту раку

За словами Маурера, МКЧХ зібрав дані з 13 країн Близького Сходу, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Північної та Південної Америки й Африки, де працює Червоний Хрест, і "ймовірно, фактичні цифри набагато вищі", якщо йдеться про загрозливі дії щодо медиків. Також фіксують і словесні погрози, і підпалювання медзакладів, де перебувають пацієнти з Covid-19.

23% інцидентів – це фізичні напади, 20% – напади дискримінаційного характеру на працівників охорони здоров'я. Також медики стикались із зумисним незабезпеченням їм допомоги та засобів захисту.

Маурер також визнає, що зафіксовані випадки нападів різко контрастують з поширеними проявами подяки, схвалення дій і оплесками медпрацівникам на передовій боротьби з коронавірусом у багатьох країнах.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, у світі виявили майже 5,7 млн хворих на коронавірус. Понад 355 тис. пацієнтів померли, понад 2,3 млн одужали.

В індійській столиці Делі вертольоти Військово-повітряних сил Індії обсипали пелюстками троянд медиків, які борються з Covid-19 у 12 лікарнях мегаполісу. Над містом пролетіли також три літаки Lockheed C-130 і три трійки винищувачів Су-30МКІ, МіГ-29 і Jaguar.

Зараз ви читаєте новину «На медиків нападають через коронавірус - дослідження Червоного Хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути