Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 16:04

На концерт пустили лише Covid-вакцинованих

На концерт пустили лише Covid-вакцинованих
Для тих, хто має щеплення обіцяють у цьому місяці відкрити музеї та бібліотеки. Фото: Reuters

В Ізраїлі провели один із перших культурних заходів за останній рік - концерт лише для людей із так званою зеленою перепусткою. Її можна отримати лише за тиждень після 2-го Covid-щеплення.

Так, 24 лютого у парку Тель-Авіва провели відкритий концерт для людей похилого віку, які мають "зелену перепустку", повідомляє Times of Israel. Відвідувачі мали показати її перед входом на концерт. Перепустка діє 6 місяців

"Перебування серед вакцинованих людей гарантує захист і відчуття комфорту. Після року ізоляції вдома чудово виходити на вулиці, відвідувати публічні заходи", — розповів один із відвідувачів концерту Дорон Зіхер.

Для тих, хто має щеплення, обіцяють відкрити також музеї та бібліотеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили речовину, яка на 70% знижує смертність від Covid-19

За кількістю доз вакцини, яку отримали на 100 громадян, 1-ше місце займає Ізраїль - 87,06 дози. Крім вакцин, МОЗ Ізраїлю вклало мільйони доларів у просвітлення. Міністерство взаємодіє з лікарями та релігійними лідерами, щоб запобігти поширенню неправдивої інформації про вакцинацію. Спеціальний центр відстежує появу фейків у соцмережах та вимагає видалення постів. На пункти вакцинації запрошують виступати музикантів і ді-джеїв.

В Ізраїлі розробили експериментальний препарат Allocetra. Він може полегшити симптоми Covid-19 усього за 2 год. Нові ліки вступають у заключну фазу випробувань.

Зараз ви читаєте новину «На концерт пустили лише Covid-вакцинованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути