неділя, 23 липня 2017 03:10

Манафорта підштовхують до співпраці зі слідством

Манафорта підштовхують до співпраці зі слідством
Команда слідчих перевіряє майно Манафорта у Нью-Йорку. Фото: REUTERS

Американські слідчі перевіряють закиди у відмиванні грошей стосовно екс-керівника виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. Таким чином його сподіваються підштовхнути до співпраці зі слідством у справі щодо ймовірної змови між представниками штабу Трампа та керівництвом Росії.

Про це повідомила інформагенція Reuters із посиланням на два обізнані зі слідством джерела.

Команда слідчих перевіряє майно Манафорта у Нью-Йорку, зокрема нерухомість, яку він придбав між 2006-м і 2013-м роками. Також перевіряють його зв'язки з українською політикою.

За інформацією Національного антикорупційного бюро України, його прізвище 22 рази фігурує в так званій "чорній бухгалтерії" ПР за п'ять років. У рукописних бухгалтерських книгах згадувались 12,7 мільйона доларів виплат для Манафорта за послуги, які він надавав у 2007-2012 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп визнав, що Росія втручалась в вибори президента США

Слідчі працюють під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера. Він очолює розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори у США. Раніше Мюллер керував ФБР. Натомість прес-секретар Манафорта Джейсон Мелоні заявив Reuters, що його шеф не співпрацює зі слідством.

Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп визнав, що Росія втрутилася у президентські вибори в Сполучених Штатах, на яких він отримав перемогу, однак звинуватив особисто Барака Обаму в тому, що він не зробив нічого у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Манафорта підштовхують до співпраці зі слідством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути