неділя, 18 лютого 2018 14:56

Лукашенко назвав умову, за якої відправить миротворців на Донбас

Лукашенко назвав умову, за якої  відправить миротворців на Донбас
Білорусь готова взяти участь у миротворчій місії в Україні при домовленості Путіна і Порошенка Фото:Сьогодні

Білорусь готова взяти участь у миротворчій місії в Україні при домовленості між президентом України Петром Порошенком і Росії Володимиром Путіним.

Якби Білорусі доручили зіграти якусь роль у врегулюванні конфлікту в Україні, вона б виконувала все необхідне, не займаючи чиюсь позицію, каже президент країни. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив журналістам у неділю, передає білоруське агентство БЕЛТА.

"Я навіть говорив обом президентам, Порошенку і Путіну: ви не розраховуйте на те, що я чийсь буду. Я буду чітко виконувати те, про що ви, два президента, домовтеся: стати між - я стану, домовтеся вивести 10 тисяч збройних сил Білорусі - ми поставимо їх на кордоні, де ви скажете. Але я не зможу зробити те, про що ви не домовитеся, - сказав Лукашенко. - В іншому випадку з нашої миротворчості толку не буде, якщо ми займемо чиюсь позицію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко скасував резонансний податок в Білорусі

Лукашенко зазначив, що ще в перший рік конфлікту Білорусь направила свої пропозиції, як його можна врегулювати. Однак високопоставлені чиновники з Брюсселя в той час не прийняли їх.

"І я зараз вважаю, що багато європейців зацікавлені в цьому конфлікті, як би вони себе не виряджали в миротворців. Якби прийняли - був би варіант. Сьогодні повернулися до половинчастого варіанту того, що я пропонував: давайте і білорусів включимо (це НАТО пропонує), тому що їм нібито довіряє Росія".

Розміщення миротворчої місії ООН на українсько-російському кордоні зупинить гібридну війну, яку РФ здійснює проти України. Таке впевнення висловив секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки Іван Вінник.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко назвав умову, за якої відправить миротворців на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути