понеділок, 10 жовтня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко і Путін домовилися розгорнути спільне угруповання військ

Лукашенко і Путін домовилися розгорнути спільне угруповання військ
Російський та білоруський диктатори домовилися розгорнути спільне угруповання військ. Фото: ТАСС

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

За словами Лукашенка, основу цього угруповання складають збройні сили Білорусі. Про це пише прокремлівське видання "РИА Новости".

"У зв'язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо залучати угруповання Союзної держави", – сказав білоруський диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський терміново звернувся до українців на тлі масованих атак РФ

Лукашенко стверджує, що формування цього угруповання "вже почалося".

"Воно тривє вже, як на мене, протягом двох днів. Віддано було моє розпорядження, щоб ми приступили до формування цього угруповання", – сказав Лукашенко.

8 жовтня Мінськ вручив українському послу Ігорю Кизиму дипломатичну ноту, у якій звинуватив Україну в нібито підготуванні удару по території Білорусі.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що ця інформація неправдива. МЗС "категорично відкидає" чергові інсинуації білоруського режиму.

10 жовтня об 11:00 Олександр Лукашенко зібрав нараду з військовими та силовиками. Диктатор доручив донести до президента Володимира Зеленського та інших "божевільних", що "відповідь на можливий напад на Білорусь буде жорсткою", за за даними ЗМІ Білорусі.

Росія намагається залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко і Путін домовилися розгорнути спільне угруповання військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути