четвер, 14 грудня 2017 12:01

"Кримські" турбіни: Siemens вкотре програли суд

"Кримські" турбіни: Siemens вкотре програли суд
Контракт від 2017 року передбачав, що німецький концерн Siemens поставить в Росію як мінімум 7 турбін для електростанцій.

Арбітражний суд Москви відмовив німецькому концерну Siemens повернути турбіни, котрі були встановлені в Криму в обхід санкцій.

Росіяни подали зустрічний позов проти Siemens, звинувачують в порушенні російського законодавства, передає РБК.

Німці подали позов до компанії "Технопромескпорт", котра є дочірнім підприємством "Ростеха". Вимагають повернути турбіни. Звинувачують росіян у обмані – згідно з контрактом, устаткування мало бути встановлене в Краснодарському краї. Заявили – готові викупити турбіни за €150 млн.

"Технопромескпорт" подав зустрічний позов проти Siemens. Запевняє: пункт контракту про монтаж турбін у Краснодарському краї порушує принципи єдиного економічного простору. За ними, товари можуть вільно переміщуватися територією РФ. Крим представники компанії вважають частиною Росії. Вимагають визнати ці пункти договору недійсними. Говорять – на території РФ місцеві майстри удосконалили німецькі турбіни і тому санкції на них не поширювалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія пообіцяла боротися з санкціями, на які їй байдуже

17 березня 2017 року Siemens продала Росії чотири турбіни для будівництва електростанції на Таманському півострові. У червні виявилося, що вони будуть встановлені в Криму. Siemens стверджує, що турбіни були виготовлені компанією Siemens Gas Turbine Technologies, яка знаходиться в Санкт-Петербурзі. Державна компанія "Технопромекспорт", яка будує станції в Криму запевняє - перекупила турбіни на вторинному ринку.

Зараз ви читаєте новину «"Кримські" турбіни: Siemens вкотре програли суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути