четвер, 05 квітня 2018 12:08

Кремлівська пропаганда патякає про утиски російськомовних в Україні

Кремлівська пропаганда патякає про утиски російськомовних в Україні
Російський ресурс опублікував статтю про "утиски російськомовних". Фото: pereprawa.com

Російська пропаганда поширює фейки про ситуацію в Україні.

Пропагандистський ресурс "РІА новости" опублікував статтю про "утиски російськомовних в Україні"

На думку автора, російськомовні бояться ухвалення Верховною Радою закону, що передбачає використання в сфері послуг тільки української мови.

Журналіст з країни-агресора пише, що на столичному книжковому ринку "Петрівка" нібито закрилися кіоски з російськими виданнями. Він заявив про фізичні переслідування та дискримінацію на роботі російськомовних громадян України.

"З необхідністю пристосовуватися стикаються і росіяни, постраждалі від вилазок українських націоналістів. З 2014 року місцеві ультраправі здійснюють рейди на супермаркети, провокуючи продавців, які не відповідають державною мовою. Словесні сутички знімають на відео і викладають в інтернеті. Російських продавців, які не відповідають на мові, після доносів виганяють з роботи або піддають переслідуванням", - пише пропагандист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український десантник показав відео сутички з кремлівським пропагандистом

Росіян в Україні, на думку автора статті, турбує блокування соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники". Це наче порушило зв'язки з людьми за кордоном.

Як аргумент автор наводить слова прокремлівського пропагандиста з України Руслана Коцаби.

"Поставити поза законом саме цю соціальну мережу - дійсно огидний вчинок. Адже через неї спілкувалися в основному люди похилого віку. Коли "Одноклассников" забанили, спілкування у багатьох закінчилося. Пенсіонерам і тим, хто наближається до цього віку, важко освоювати анонімайзери, особисті зв'язки через Порошенка просто обірвалися", - цитують його слова в статті.

Співробітники СБУ видворили з України співробітницю телеканалу "Росія-24" Наталію Гончарову. Журналістка готувала антиукраїнські відеосюжети в інтересах країни-агресора, повідомили в Службі безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівська пропаганда патякає про утиски російськомовних в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути