середа, 23 грудня 2020 12:13

Карантин призвів до буму народжуваності

Карантин призвів до буму народжуваності
41-річна філіппінка Ровелі Забала чекає на своє 10-ту дитину / ВВС

За прогнозами Інституту населення університету Філіппін і Фонду населення ООН, 2021-го в країні народиться 214 тис. незапланованих дітей.

Кількість населення в країні зростає на 1,7 млн дітей в рік. Переважно в сім'ях, які ледь зводять кінці з кінцями. Пандемія - не єдина причина, через яку на Філіппінах виникла демографічна криза. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Металеві дахи зривало і несло зі швидкістю до 300 км/год

Столиця Маніла - перенаселене місто з 13 млн людей, затиснутими між затокою Маніла і гірським хребтом Сьєрра-Мадре. За даними 2015-го, у середньому на 1 кв. км там припадало понад 70 тис. людей. Це, наприклад, у 20 разів більше, ніж у Києві. Тиснява відчувається повсюди - від міських заторів до в'язниць, де люди сплять, мов сардини, у камерах, заповнених на 300%. Бідняки живуть в найбільш перенаселених районах, де частина змушена їсти їжу, знайдену на сміттєзвалищах.

Експерти вважають, що частина причин бідності пов'язана з високим рівнем народжуваності в країні. Уряд Філіппін знає про це. З 1960-х працює над програмами зниження народжуваності. Проте населення потроїлося за 60 років - із 35 до 110 млн у наш час. Кількість філіппінців за межею бідності – 17%.

Одна з причин високої народжуваності в тому, що впливова католицька церква в країні виступає проти контрацепції, заохочуючи дітонародження. Попри заборони церкви, Філіппіни почали справлятися з ситуацією, і до карантину були успіхи в скороченні бідності, пов'язані з суворим виконанням урядом закону про репродуктивне здоров'я. Він зробив більш доступними для бідних філіппінців статеве виховання і контрацепцію. Але пандемія звела нанівець досягнення.

Зараз ви читаєте новину «Карантин призвів до буму народжуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути