понеділок, 14 березня 2022 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізраїль не дозволить РФ використовувати його для обходу західних санкцій - Лапід

Ізраїль не дозволить РФ використовувати його для обходу західних санкцій - Лапід
Міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що Ізраїль не дозволить РФ використовувати його для обходу санкцій. Фото: Getty Images

Ізраїль не дозволить Росії, яка веде повномасштабну війну проти України, обійти економічні санкції, запроваджені Заходом. Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід. Наголосив, що Ізраїль не дозволить країні-окупантці використати його для обходу санкційного списку.

Лапід підкреслив, що відомство, яке він очолює, координує роботу з вироблення позиції щодо санкції. Однак до неї залучені також Банк Ізраїлю, міністерство фінансів, міністерство економіки, управління аеропортів, міністерство енергетики та інші структури, повідомляє Newsru.co.il.

"Ця війна має припинитися. Європа знала чимало воєн, і єдине, що вони зазнають, це страждання. В останні роки в Європі панував мир, який приніс небачене раніше процвітання", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль взяв на себе "складну місію" в російсько-українській війні - Єрмак

Лапід заявив, що Ізраїль зробить усе, що в його силах, аби допомогти у досягненні припинення вогню та відновленні миру.

"Ми діємо разом з нашим великим союзником, Сполученими Штатами, і разом з європейськими партнерами, щоб зупинити трагедію", - додав він.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід під час візиту до Румунії закликав Росію припинити воєнне вторгнення до України.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не дозволить РФ використовувати його для обходу західних санкцій - Лапід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути