Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2024 08:06

Іран продав Росії сотні балістичних ракет - ISW

Іран продав Росії сотні балістичних ракет - ISW
Іран хоче заробити на поставках зброї Росії. Фото: pixabay.com

Іран передав Росії сотні балістичних ракет малої дальності на початку січня 2024 року.

Тегеран таким чином хоче отримати доходи для підтримки своєї економіки, що погіршується. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики пригадали статтю Reuters, в якій три неназвані іранські джерела повідомили про передачу Росії 400 БРМД, включаючи Fateh-110 і Zolfaghar. Іран міг відправити щонайменше чотири партії таких ракет після підписання угоди наприкінці 2023 року.

Один іранський чиновник сказав, що Тегерану дозволено експортувати зброю в будь-яку країну. Резолюція Ради Безпеки ООН 2231 призупинила санкції, пов'язані з ядерною програмою Ірану.

Російський "воєнкор" написав, що Іран постачає ракети до Росії з початку січня, після закінчення терміну дії обмежень ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ збільшила кількість комплексів "Іскандер" уздовж кордону з Україною - ГУР

Хакерська група Prana Network 4 лютого опублікувала документи, в яких йдеться, що Кремль платить Тегерану приблизно $4,5 млрд на рік за імпорт дронів Shahed.

"Надання Іраном цих ракетних систем може покращити здатність Росії долати українську протиповітряну оборону", - вважають аналітики.

Той же кремлівський блогер вважає, що іранські ракетні системи дозволять загарбникам вражати "віддалені українські цілі".

У Повітряних силах немає інформації про передачу Іраном Росії балістичних ракет, здатних вражати цілі на відстані 300-700 кілометрів.

Водночас там прекрасно розуміють, що для України це несе серйозну загрозу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Іран продав Росії сотні балістичних ракет - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути