Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 05:58

ХАМАС оприлюднив відео заручниці

ХАМАС оприлюднив відео заручниці
ХАМАС показав відео молодої ізраїльтянки французького походження Мії Шем, яку викрали з Ізраїлю. Фото: скриншот із відео

У понеділок ввечері ХАМАС оприлюднив відео молодої ізраїльтянки французького походження Мії Шем, яка утримується в заручниках у Секторі Гази.

У дівчини пошкоджена рука, повідомляє CNN.

На відео заручниця розповіла, що її оперували протягом трьох годин, і що про неї піклуються. Вона просить, щоб її якнайшвидше витягли з полону і повернули додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Папи Римського запропонував себе у полон ХАМАСу

Це перше відео ХАМАС із заручниками, утримуваними в Газі. Очевидно, ХАМАС виділив Шем, оскільки вона має подвійне громадянство Ізраїлю та Франції, і терористичне угруповання, схоже, хоче, щоб міжнародна аудиторія думала, що вони не завдають шкоди іноземним громадянам.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що повідомила родину Шем про її викрадення минулого тижня і зараз підтримує з ними зв'язок.

Крім того, вони заявили, що використовують "усі розвіддані та оперативні засоби для повернення викрадених" і що "ХАМАС намагається представити себе як гуманітарну організацію, водночас діючи як огидна терористична організація, відповідальна за вбивства та викрадення немовлят, жінок, дітей та людей похилого віку".

7 жовтня Ізраїль зазнав ракетного обстрілу, а бойовики ХАМАСу проникли на територію країни, вбили людей і взяли заручників.

Армія оборони Ізраїлю у відповідь розпочала антитерористичну операцію "Залізні мечі". 9 жовтня Ізраїль повернув під контроль усі населені пункти на кордоні з Газою.

Ізраїльська влада заявила, що, на їхню думку, у Газі утримують 199 осіб, тоді як представник ХАМАС заявив у понеділок, що вони утримують щонайменше від 200 до 250 полонених.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС оприлюднив відео заручниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути