четвер, 04 березня 2021 20:12

Труна з тілом лежить 2 тижні в хаті, бо через Covid-19 немає місць на цвинтарях

Труна з тілом лежить 2 тижні в хаті, бо через Covid-19 немає місць на цвинтарях
Джузі біля труни матері, яка досі лежить у вітальні / ilsicilia.it

Дочка змушена 2 тижні тримати тіло мертвої мами у вітальні, бо всі кладовища заповнені жертвами Covid-19.

Джузі Ла Мантії попросили залишити труну будинку, бо в італійському місті Палермо, що на Сицилії, не було нових місць для поховань. Про це пише The Sun.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'ї жертв коронавірусу судитимуться з владою

Джузі сказала, що мати померла 19 лютого. Сім'я негайно повідомила похоронне бюро. Проте виникла проблема, бо у сім'ї не було приватної могили для поховання. Їм сказали, що тіло слід залишити на зберігання вдома, бо на кладовищі зараз немає вільного місця.

Після 12 днів тримання тіла вдома, у вітальні, жінка почала турбуватися, як довго їй доведеться тримати труп, який розкладається.

"Ми думали, це лише справа одного чи двох днів, щонайбільше. Начебто цього часу досить, щоб організувати поховання. Але минали дні, ніхто не приходив забрати труну. Моя сім'я пропонувала різні рішення. Наприклад, зберігати тіло на інших цвинтарях. Але нам сказали, це неможливо через надзвичайну ситуацію, спричинену коронавірусом. Ніде немає місця. Навіть не можна гідно померти в цьому місті", - каже Джузі.

З'ясувалося, що на цвинтарі Палермо через брак могил протягом кількох місяців чекали сотні трун, бо зараз новий спалах пандемії охопив острів. Мер Палермо Леолука Орландо вирішив проблему нестачі поховань на кладовищах, підписавши розпорядження – викопувати старі могили, щоб звільнити місце для нових. Якщо покійник похований 25 років чи давніше, його будуть ексгумувати, а останки помістять в єдиний склеп. Це буде будівля, де зберігають скелети. Також рештки можуть піддати кремації за бажанням родичів покійного. Труна з тілом матері жінки все ще знаходиться у вітальній кімнаті.

Зараз ви читаєте новину «Труна з тілом лежить 2 тижні в хаті, бо через Covid-19 немає місць на цвинтарях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути