пʼятниця, 28 квітня 2017 08:49

В Туреччині знайшли труну з останками російського генерала
5

У Туреччині в ході будівельних робіт знайдено труну з тілом, імовірно, російського генерала. Про це повідомляє видання Hurriyet.

Будівельники випадково натрапили на поховання XIX століття під час підготовки зведення будинку в провінції Ардаган. Очевидці одразу викликали поліцію.

Фахівці з міста Карс, прибувши на місце події, відкрили труну, а в ній виявили скелет людини, взутої в червоні черевики і мундир. За словами археологів, останки можуть належати російському генералу, який служив в цьому районі 140 років тому.

"Ми вважаємо, що труна належить російському генералу, який жив після 1878 року, бо російські війська стояли тут в той час. Знайдене тіло генерала було поховане за християнськими традиціями", - заявили археологи. Повідомляється, що до місця знахідки кинулися сотні місцевих жителів, почувши, що разом з генералом знайдені різні цінності.

За попередньою інформацією, останки передані в музей Карса для дослідження.

Російсько-турецька війна йшла в 1877-1878 роки - одна з ключових по значенню воєн між Російською і Османською Імперією, в результаті якої до складу Росії увійшли Південна Україна, Північний Кавказ і Крим.

Зараз ви читаєте новину «В Туреччині знайшли труну з останками російського генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути