вівторок, 02 березня 2021 14:54

Горбачов відзначив 90-річний ювілей через Zoom

Горбачов відзначив 90-річний ювілей через Zoom
Михайло Горбачов / "РИА "Новости"

Колишній президент СРСР Михайло Горбачов у вівторок, 2 березня, відзначив 90-річчя. Ювілей політик провів на карантині. Як і всі інші, він каже, що втомився від обмежень, пов'язаних з коронавірусом, каже його прессекретар.

За словами прессекретаря Горбачова, його привітали багато світових лідерів. Серед них Путін, лідер США Джо Байден, канцлер Німеччини Анґела Меркель. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбачов закликав знищити ядерну зброю

Горбачов перебуває на карантині в лікарні на період пандемії. Ювілей відзначив у колі родини і друзів, отримуючи безліч привітань з усього світу. Горбачов розмовляв з сім'єю і друзями в соціально-віддаленій обстановці по відеозв'язку Zoom.

У своєму привітанні Путін сказав, що Горбачов - видатний політик, який допоміг змінити світову історію.

"Ви належите до ряду яскравих і видатних людей, видатних державних діячів сучасності, які суттєво вплинули на хід вітчизняної і світової історії", - сказав Путін.

Глава Кремля високо оцінив енергію і творчий потенціал Горбачова, зазначивши, що колишній радянський лідер продовжує брати участь у гуманітарних та інших проєктах.

У Путіна і Горбачова складні стосунки. Протягом багатьох років ексглава СРСР поперемінно критикував колишнього офіцера КДБ і вихваляв його як шанс для Росії на стабільний розвиток.

В ізоляції Горбачов продовжує працювати: редагує книги і статті. Він встановив рекорд тривалості життя серед радянських лідерів.

Раніше Горбачов висловився про перебудову, назвавши її справою свого життя. "Головне, чого досягли в країн - люди вийшли на свободу, ми покінчили з тоталітарною системою", - сказав політик.

За його словами, головними досягненнями перебудови на міжнародній арені стало припинення Холодної війни і радикальне скорочення ядерних озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «Горбачов відзначив 90-річний ювілей через Zoom». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути