середа, 09 червня 2021 15:49

Фармацевт псував вакцини проти Covid-19. Його жорстко покарали

Фармацевт псував вакцини проти Covid-19. Його жорстко покарали
Фармацевт зіпсував 600 доз вакцини від коронавірусу виробництва Moderna. Фото: Reuters

Американського фармацевта 46-річного Стівена Брандербурга засудили до трьох років в'язниці за те, що він навмисно виймав вакцини проти коронавірусу виробництва Moderna з холодильника – вони зберігаються за низької температури.

Про це заявив окружний суддя Бретт Людвіг, пише FOX23.

У залі суду Бранденбург зізнався, що наприкінці 2020 року в Медичному центрі "Аврора" в штаті Вісконсин навмисно виймав дози вакцини з холодильника на кілька годин.

Федеральне звинувачення наголошує, що Брандербург дістав дози вакцини "з необдуманим ігноруванням ризику, що іншій особі буде загрожувати смерть або тілесні ушкодження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-щеплення без черги: запустили попередній запис на вакцинацію

За словами фармацевта, він псував вакцини від коронавірусу, бо вважав їх шкідливими для здоров'я. Також він заявив, що зараз відчуває "великий сором" і бере відповідальність за свої дії. Він перепросив.

Брандербург має сплатити $83,3 тис. - 2,2 млн грн збитків лікарні в штаті Вісконсин, де він працював.

"Це було серйозним правопорушенням. Це сталося в розпал глобальної пандемії", - прокоментував Людвіг під час оголошення вироку.

Брандербург навмисно зіпсував понад 600 доз вакцини, які потім укололи 57 людям. Працівник госпіталю, який витягнув вакцини, спершу заявив, що зробив це помилково, намагаючись знайти щось у холодильнику. Утім, пізніше з'ясувалося, що він це зробив навмисне — ще й принаймні двічі.

Після перенесеного коронавірусу часто розвивається тромбоз вен. Хоча може бути й на інших судинах. Смертельно небезпечно, коли на серцевих, легеневих чи мозкових.

Зараз ви читаєте новину «Фармацевт псував вакцини проти Covid-19. Його жорстко покарали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути