вівторок, 05 грудня 2023 12:11

Ескадра літаків ВМС США зникла над Бермудським трикутником

Ескадра літаків ВМС США зникла над Бермудським трикутником
Аналогічний політ 5 літаків Avengers приблизно в той самий час / Wikipedia

5 грудня 1945-го о 14:10 5 літаків ВМС США Avenger, що належали до складу Рейсу-19, злетіли з авіабази у Флориді. Мали виконати звичайний 3-годинний тренувальний політ. Рейс-19 мав летіти на схід на 193 км, на північ на 117 км, а потім назад через останній відрізок - 200 км, щоб повернутися на базу. Ніхто не повернувся.

Через 2 години після початку польоту командир ескадри, що літав в цьому районі більше пів року, повідомив, що його основний і резервний компаси вийшли з ладу і місцезнаходження невідоме. На інших літаках сталися раптом такі самі дивні несправності приладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бермудському трикутнику натрапили на зниклий корабель

Ескадра встановила зв'язки з наземною радіостанцією, щоб визначити своє місцезнаходження, але жодна спроба не була успішною. Після ще 2 годин плутаних повідомлень від пілотів о 18:20 почулася незрозуміле переривисте повідомлення від командира, який, мабуть, закликав пілотів підготуватися до одночасної зупинки літаків через брак палива.

Тоді кілька наземних радіолокаційних станцій нарешті визначили, що Рейс-19 знаходився десь на північ від Багамських островів і на схід від берегів Флориди. О 19:27 вилетів пошуково-рятувальний літак Mariner з екіпажом 13 осіб. 3 хв. по тому літак Mariner повідомив на базу, що місія триває. Більше про Mariner ніхто не чув.

Пізніше з'явилося повідомлення з танкера, що плив біля берегів Флориди, про те, що помічено вибух далеко в морі о 19:50. Зникнення 14 осіб з Рейсу-19 і 13 осіб з Mariner призвело до одного з найбільших на той момент пошуків у повітрі та на морі. Сотні кораблів і літаків прочесали тисячі кв км Атлантичного океану, Мексиканської затоки, віддалені місця Флориди. Жодних слідів тіл чи літаків не виявили.

Хоча офіцери ВМС США стверджували, що останків 6 літаків і 27 чоловік не знайшли, бо їх знищив шторм, який незабаром пройшов, історія про втрачену ескадру допомогла закріпити легенду про Бермудський трикутник в Атлантичному океані, де кораблі та літаки безслідно зникають.

Бермудський трикутник простягається від південних берегів США до Бермудських островів і до атлантичного узбережжя Куби та Санто-Домінго.

Зараз ви читаєте новину «Ескадра літаків ВМС США зникла над Бермудським трикутником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути