вівторок, 16 січня 2018 08:57

Ще одна країна почала озброюватись через дії Росії

Ще одна країна почала озброюватись через дії Росії
Данський уряд планує значне збільшення витрат на оборону. Фото: tvzvezda.ru

Данський уряд планує значне збільшення витрат на оборону. Для того, щоб протистояти посиленій військовій активності Росії у Східній та Північній Європі.

Про це заявив Ларс Расмуссен прем'єр-міністр Данії, пише Reuters.

На спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Латвії Марісом Кучінскісом в Ризі він сказав: "Поведінка Росії створила непередбачувану і нестабільну обстановку в області безпеки в регіоні Балтійського моря".

І підкреслив: "Коли я приймав Путіна в Копенгагені під час мого першого терміну в якості прем'єр-міністра ще в 2010 році, всі думали, що це стане початком нового, набагато кращого і набагато більш дружнього співробітництва між Європою і Росією. І що ми могли б зменшити наші військові витрати".

"Але, з огляду на російську агресію і те, що відбулося в Криму, я думаю, ми просто повинні бути реалістами і більше інвестувати в нашу безпеку", - пояснює Расмуссен.

Уряду Данії необхідно переконати парламент підтримати пропоноване 20-відсоткове зростання оборонного бюджету на 5-річний період. Расмуссен сказав, що він розраховує на підтримку більшості: "Ми хочемо дивитися на себе як на ключового члена НАТО. І для того, щоб поводитися як такий член, нам потрібно збільшити наші витрати". Наголосивши, що данські військові витрати потребують "істотного збільшення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може спробувати захопити ще 3 країни - ЗМІ

"П'ять років тому ми думали, що лінія оборони, так би мовити, не пролягатиме в Європі, а будуть міжнародні операції. Тепер ми розуміємо, що нам потрібно мати можливість робити те й інше", - запевняє політик.

USA Today, одна з провідних газет Сполучених Штатів Америки, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна почала озброюватись через дії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути