Ексклюзиви
середа, 05 липня 2023 09:40

Два російські генерали зникли з поля зору після "заколоту" Пригожина – британська розвідка

Два російські генерали зникли з поля зору після "заколоту" Пригожина – британська розвідка
Немає підтверджень, що Сергій Суровікін арештований. Фото: РосЗМІ

У розвідці Великої Британії звернули увагу на те, що головнокомандувач Повітряно-космічними силами Росії та заступник командувача окупантами в Україні Сергій Суровікін, не з'являвся на публіці після заколоту ПВК "Вагнер".

Водночас заступник міністра оборони генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров був відсутній на телевізійному виступі керівництва Міноборони 3 липня 2023 року, йдеться в повідомленні у Twitter.

"Повідомлення про арешт Суровікіна не можуть бути підтверджені. Але влада, ймовірно, буде підозрювати, що у нього тривалий зв'язок із "Вагнером", починаючи з його служби у Сирії з 2017 року. Аналогічно, Євкуров був знятий під час розмови з власником "Вагнера" Євгеном Пригожиним під час захоплення групою Ростова-на-Дону", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про долю Суровікіна говорити зарано: у ГУР розповіли про дії російських спецслужб щодо генерала

У розвідці кажуть, що Суровікін є одним із найбільш шанованих старших офіцерів російської армії. Офіційні репресії проти нього можуть спричинити конфлікт в армії.

"Підозра, яка потенційно впала на старших офіцерів, підкреслює, як невдале повстання Пригожина погіршило існуючі лінії розломів у спільноті національної безпеки Росії", – вказали у повідомленні.

За даними ЗМІ, головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ і заступника командувача Об'єднаного угруповання окупантів Сергія Суровікіна після бунту "вагнерівців" допитали та відпустили. Про це сказали два джерела, близькі до Генштабу РФ та ФСБ.

Раніше американське видання New York Times написало, що Суровікін заздалегідь знав, що Пригожин планує військовий заколот в РФ. Інші російські генерали також підтримували спробу "вагнерівців" змінити керівництво міністерства оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Два російські генерали зникли з поля зору після "заколоту" Пригожина – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути