пʼятниця, 16 лютого 2018 07:40

Дуда просить суд перевірити статті про українських націоналістів

Дуда просить суд перевірити статті про українських націоналістів
Анджей Дуда відправив скандальний закон на розгляд до Конституційного Суду Фото: golos

Президент Польщі Анджей Дуда змінив формулювання щодо "українських націоналістів" у скандальному законі про інститут Національної пам'яті, відправляючи документ у Конституційний суд країни.

Згідно з інформацією Конституційного суду Польщі, президент опротестував положення оновленого закону про ІНП, в яких використані обороти "українські націоналісти" і "Східна Малопольща", повідомляє "Польське радіо".

В оновленому законі йдеться про "дії, вчинені українськими націоналістами в 1925-1950 рр., що складаються на використання насильства, терору і інших форм порушення прав людини відносно окремих осіб і груп людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща перетворюється на європейську проблему – дипломат

За словами президента, положення закону повинні бути точними, щоб кожен громадянин, прочитавши їх, розумів, чи може його поведінка бути кримінально караною чи ні.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до закону про польський Інститут національної пам'яті. Зміни передбачають кримінальну відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів". Закон передбачає кримінальне покарання за публічні звинувачення на адресу Польщі у злочинах, скоєних під час Голокосту, у пособництві нацистської Німеччини, військові злочини або злочини проти людяності. Також закон забороняє заперечення Волинської трагедії і пропаганду "бандерівської ідеології".

Зараз ви читаєте новину «Дуда просить суд перевірити статті про українських націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути