понеділок, 02 квітня 2018 00:58

Справа Скрипаля: посол розповіла, коли постане питання санкцій проти Росії

Справа Скрипаля: посол розповіла, коли постане питання санкцій проти Росії
Введення нових санкцій проти Росії залежить від її дій. Фото: focus.ua

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф вважає, що в питанні введення нових санкцій щодо Росії у справі про отруєння колишнього співробітника ФСБ Росії Сергія Скрипаля та його дочки все буде залежати від подальших кроків РФ.

"Поки ми не оголошували нових санкцій, крім тих, які вже введені, але очевидно, що все буде залежати від подальших кроків Росії. Головне про що ми будемо в подальшому піклуватися, це наша національна безпека", - сказала вона в ефірі телеканалу ICTV в неділю.

Гоф уточнила, що висилка російських дипломатів це не просто акт солідарності з Великою Британією, "це також дуже чітка відповідь на те що ми вважаємо загрозою нашій колективній безпеці. Це результат не тільки хорошої дипломатії, а й колективного почуття, що ми зіткнулися з новим і дуже важким викликом Росії ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан дочки Скрипаля покращується - медики дають позитивні прогнози

Дипломат пояснила, що Велика Британія не має наміру обмежувати своїх футбольних фанатів і команди щодо відвідування Чемпіонату світу з футболу 2018, який повинен пройти в Росії.

"Щодо ідеї про те, що ми нібито намагаємося зірвати Чемпіонат світу з футболу - це нонсенс. Британці це істинно футбольна нація. І звичайно ми хочемо дивитися хороший футбол, тут немає конспірології. Єдине, що ми не будемо відправляти офіційні делегації, членів уряду і королівської сім'ї на Чемпіонат світу. У той же час ми не прагнемо обмежувати англійських футбольних фанатів і команди, проте намагаємося бути впевненими в їх безпеці ", - розповіла посол.

Нагадаємо, між Великою Британією та Росією напружилися стосунки після отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля у Солсбері.

У понеділок, 26 березня, західні країни заявили про видворення російських дипломатів. Це стало відповіддю на спробу отруєння Скрипаля та його доньки у Великій Британії, за яким, як вважає британське слідство, стоїть Москва.

Першою про видворення російських дипломатів оголосила, власне, Велика Британія (23 дипломати), потім до неї приєдналися 15 країн ЄС, США, Канада, Норвегія та Україна.

Зараз ви читаєте новину «Справа Скрипаля: посол розповіла, коли постане питання санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути