середа, 04 квітня 2018 06:06

Цукерберг повідомив про "зачистку" Facebook від російських тролів

Цукерберг повідомив про "зачистку" Facebook від російських тролів
Facebook почистив сотні сторінок тролів, які діяли в Україні. Фото: DW

Соцмережа Facebook заблокувала понад 270 сторінок, які керувались з російського "Агентства досліджень інтернету". Сторінки використовувалися для маніпуляцій громадською думкою у самій Росії, та сусідніх країнах, зокрема, в Україні.

Про це засновник Facebook Марк Цукерберг написав на своїй сторінці у соцмережі.

"Цей конкретний набір сторінок та облікових записів був націлений на Росію та людей, які розмовляють російською мовою у сусідніх країнах, таких як Азербайджан, Узбекистан та Україна", – заявив Цукерберг.

Деякі з сторінок, які були видалені, належать російським новинним організаціям, що контролювалися IRA.

За однією такою сторінкою у Facebook стежило близько мільйона людей. Крім того, ще близько 500 тисяч користувачів стежили за одним із таких облікових записів у Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook-скандал: Цукерберг зробив неочікувану заяву

Цукерберг пояснив, що Facebook із повагою ставиться до людей і урядів, які діляться політичними поглядами у соцмережі, але не дозволяє їм створювати фейкові облікові записи для цього.

"Коли організація робить це неодноразово, ми видаляємо всі їх сторінки, в тому числі ті, які можуть і не бути фейковими. Сторінки і облікові записи, які ми заблокували сьогодні, були видалені, оскільки вони контролювалися IRA, але не через контент, який вони поширювали", - написав Цукерберг.

Засновник Facebook зазначив, що у найближчі кілька тижнів користувачі за допомогою спеціального інструменту зможуть перевірити, чи стежили вони за обліковими записами, контрольованими "фабрикою тролів".

Як повідомлялось, міністерство фінансів США запровадило санкції проти обвинувачених у втручанні в американські вибори, в тому числі проти Агентства інтернет досліджень, відомого як "фабрика тролів".

Зараз ви читаєте новину «Цукерберг повідомив про "зачистку" Facebook від російських тролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути