Ексклюзиви
пʼятниця, 21 серпня 2020 16:48

Через коронавірус буде бебі-бум у світі

Через коронавірус буде бебі-бум у світі
Дівчина з молодшою сестрою в таборі для внутрішньо переміщених осіб у Центральноафриканській республці, 2014 рік / Reuters

Пандемія Covid-19 може спровокувати до 7 мільйонів незапланованих вагітностей у світі. За перші півроку 2020-го майже 2 мільйони жінок втратили доступ до контрацепції.

Такі дані доповіді для Фонду ООН у галузі народонаселення підготувала міжнародна неурядова організація Marie Stopes International. Відтак із травня по липень дві третини зі 103 країн, де провели дослідження, заявили про відсутність у них доступу до послуг репродуктивного здоров'я. Зокрема, йдеться про безкоштовну роздачу контрацептивів для запобігання небажаним вагітностям та абортам. Про це пише польська Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві кольори посуха та злидні: як виглядають будні жителів Бангладеш

Організація теж зазначає, що як мінімум у найближчі пів року в світі буде на 1,5 мільйони абортів без дотримання умов безпеки більше, ніж в аналогічний період торік. За їх оцінками понад 3 тисячі жінок із цих причин помруть.

ООН визнає, що спровокували таку ситуацію карантинні заходи та закриття кордонів, що розірвало логістичні ланцюги, а також першочерговість доступу до лікування хворих на Covid-19.

У світі - майже 7,8 мільярда людей. Найбільша народжуваність у найбідніших регіонах світу - країнах Африки на південь від Сахари, та в південній Азії.

Зараз ви читаєте новину «Через коронавірус буде бебі-бум у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути