вівторок, 11 вересня 2018 15:17

Що гарячіше, то голодніше - екстремальна погода збільшила число голодуючих у світі

Що гарячіше, то голодніше - екстремальна погода збільшила число голодуючих у світі
Кількість людей, які недоїдають, знову почала рости

За останні три роки зросла кількість людей у світі, які страждають від голоду. Екстремальні кліматичні зміни сприяють цьому. Світова спільнота має розробити терміновий план боротьби з голодом.

Про це йдеться у доповіді, опублікованый на сайті World Food Programme.

821 млн людей у всьому світі голодують. Тобто, недоїдає кожна дев'ята людина на планеті.

Понад 150 млн дітей у віці до 5 років відстають у рості через погане харчування.

Доступ до натуральних продуктів стає обмеженішим. Це викликає ожиріння, від якого страждають понад 672 млн людей у світі - кожен восьмий дорослий на Землі.


З початку 1990-х частота екстремальних кліматичних явищ - повеней, спеки, штормів і посух - подвоїлася, вважають автори.

"Доповідь посилає чіткий сигнал - мінливість клімату і схильність до більш складних, частих і інтенсивних екстремальних кліматичних явищ загрожують зруйнувати і навіть погіршити всі успіхи, досягнуті у боротьбі з голодом і недоїданням", - сказали автори.

Що спекотніше стає у світі, то більше голодуючих з'являються у ньому

Екстремальні кліматичні явища знижують урожайність сільськогосподарських культур і зменшують кількість продовольства. Вони призводять також до зниження кількості здорових людей, які можуть виростити і зібрати врожай. За екстремальних погодних умов у людей також залишається менше грошей і часу на пошук корисної і безпечної їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина замореного голодом хлопчика зникла в невідомому напрямку

Кількість голодуючих значно швидше росте в країнах, де сільське господарство залишається засобом до існування багатьох людей.

"Мінливість клімату і екстремальні явища, в додаток до конфліктів і насильства у цій частині світу - одна з основних причин зростання глобального голоду і однією з провідних причин гострих продовольчих криз", - вважають експерти.

"Шокує, що після тривалого зниження, третій рік поспіль кількість голодуючих людей знову росте, - прокоментував цю інформацію Робін Віллобі з Оксфам, міжнародного об'єднання, яке вирішує проблеми бідності в світі. - Що спекотніше стає у світі, то більше голодуючих з'являються у ньому".

Щонайменше 65 осіб загинули цього літа в Японії у результаті аномальної спеки. Метеорологічне управління Японії визнало спеку в країні стихійним лихом.

Зараз ви читаєте новину «Що гарячіше, то голодніше - екстремальна погода збільшила число голодуючих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути