Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2018 06:06

Приватна розвідка Stratfor: Після чергової "коронації" Путіну буде вкрай потрібна опозиція

Приватна розвідка Stratfor: Після чергової "коронації" Путіну буде вкрай потрібна опозиція
Володимир Путін співає гімн Росії на концерті-мітингу на його підтримку "За сильну Росію" в спорткомплексі "Лужніки", 3 березня. Після виборів йому, як ніколи раніше, буде потрібна "конструктивна опозиція"

Задля успішного подальшого правління президент Росії Володимир Путін потребує опозиції більше, ніж раніше.

Очільник Кремля шукає "конструктивну опозицію" - політиків, з якими він зможе вести діалог. І які змогли б привабити людей на вибори своєю риторикою. Вони повинні мати погляди, альтернативні кремлівським. Такий крок необхідний на фоні збідніння населення та поширення протестних настроїв, вважає приватна розвідувальна компанія Stratfor.

Молоде покоління в Росії не знає іншого очільника держави, окрім Путіна. Воно виросло у більш-менш стабільному і матеріально забезпеченому середовищі. Але вони мають доступ до інформації з-за кордону і можуть оцінювати ситуацію більш тверезо, ніж старші виборці. Саме молоде покоління є ядром протестного електорату, з яким Путін повинен рахуватися.

"У суспільстві збільшується рівень бідності та соціальної напруги. Опозиційні погляди поширюються і, ймовірно, стануть ще більшою полудою на оці Кремля. У Путіна немає вибору, як вирішити це проблеми після коронації", - говорять у Stratfor.

В тому, що діючого президента переоберуть на новий термін, сумнівів не виникає.

"Конструктивною опозицією" можуть стати Павло Грудінін – член Компартії – та Григорій Явлінський – очільник партії "Яблуко". Перший займеться пенсійною реформою та боротьбою з бідністю. Другий – відносинами із Заходом та Україною.

Грудініна обрали, аби привабити на вибори мешканців Підмосков'я, вважають розслідувачі. Там знаходить "Радгосп ім. Леніна", яким керує політик. Грудінін – колишній член "Єдиної Росії", має дружні зв'язки з очільником ЛДПР Володимиром Жириновським. Кремль обрав його як одного із провладних кандидатів. Риторика змінилася, коли рейтинг Грудініна різко виріс серед населення. У нього знайшли таємні рахунки за кордоном, не вказані у декларації. Використовують інші техніки "чорного" піару.

Партія Явлінського користувалася популярністю наприкінці 1990-х та початку 2000-х. Його ультраліберальні позиції поступилися націоналістичній програмі Путіна. "Яблуко" втратило популярність. Тепер партія отримує нове дихання завдяки молодим людям, які виступають проти агресивною політики діючої влади, корупції та авторитаризму.

Кремль також звернув на нього увагу. Восени Путін зустрічався із Явлінським. Дав завдання розробити альтернативну програму відносин з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готова до наступу на Україну та країни Балтії - доповідь аналітиків США

Третього опозиціонера - Олексія Навального - навряд чи допустять в політику. . За останній час відкрив десятки офісів свого "Фонду боротьби з корупцією" в Росії. Він корисний Кремлю, бо створює протестний рух, але не несе загрози владі. Навальний і його команда можуть навіть відсидіти якийсь час у в'язниці - поки не заспокоїться ситуація з виборами. Таким чином не зможуть організувати протести і перешкодити Кремлю.

Stratfor - американська приватна компанія, яка займеється збором розвідданих з геополітичних питань, та їх висвітленням. Заснована в 1996 році в Остіні, штат Техас. Засновник - Джордж Фрідман, експерт із прогнозування та аналізу геополітичних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Приватна розвідка Stratfor: Після чергової "коронації" Путіну буде вкрай потрібна опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути