вівторок, 23 січня 2018 15:48

Британський генерал у скандальній промові звинуватив Росію

Британський генерал у скандальній промові звинуватив Росію
Начальник Генерального штабу Великої Британії генерал сер Ніколас Картер вважає Росію головною загрозою Британії. Фото: The Guardian

Рішуче діяти проти агресії Росії закликав начальник Генерального штабу Великої Британії генерал сер Ніколас Картер, 58 років.

Картер назвав її найбільшою загрозою для Великої Британії та усього світу з часів холодної війни. Запевнив: військові дії можуть початися значно швидше, ніж очікує Велика Британія, повідомляє The Guardian.

Виступ Картера відбувся у понеділок увечері в Королівському Об'єднаному інституті оборонних досліджень. Був зосереджений в основному на Росії, її прагненні до експансії. Викривав РФ як ворожу державу, яка намагається зруйнувати альянс НАТО, очолюваний США.

Це була одна із найскандальніших промов, яку дозволяв собі командир британської армії, говорять журналісти.

40 хвилин приділив Росії і загрозам, які вона становить. Показав 3-хвилинне російське відео, що зображує її військову техніку.

Описав Росію, як "найскладніший та найімовірніший виклик безпеки, з якою світ зіткнувся з часів холодної війни".

"Ризики від того, що ми не визнаємо це чітко, не діємо відповідно, схожі на хронічне заразне захворювання. Воно наповзає на нас. Наша дієздатність обмежиться, і ми програємо це змагання," - заявив Картер.

Росія може діяти приховано, щоб завдати удару НАТО, припустив генерал. Згадав про "зелених чоловічків", які взяли участь в анексії Криму 2014-го. Нагадав, що це були регулярні російські війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні покажуть серіал про гібридну війну Росії проти Норвегії

Зброя у цій війні — не те, що "бабахає", сказав він. Тепер це хабарництво, корупція в ділових колах, кібератаки, замовні вбивства, фейкові новини, пропаганда та застосування збройних сил з метою залякування.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер та радник президента Росії Владислав Сурков зустрінуться найближчими днями. Про це повідомив глава МЗС Павло Клімкін на прес-конференції щодо підсумків діяльності дипломатії 2017 року та пріоритетів 2018-го.



Зараз ви читаєте новину «Британський генерал у скандальній промові звинуватив Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути