Ексклюзиви
субота, 06 травня 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Боротьба за владу: Шойгу навмисно виснажив сили Пригожина під Бахмутом

Боротьба за владу: Шойгу навмисно виснажив сили Пригожина під Бахмутом
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу виснажив сили "Вагнера", щоб завадити Євгену Пригожину збільшити свій вплив. Фото: eastnews.ua

Істерична заява засновника і фінансиста приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина про нібито відхід його бойовиків із Бахмута Донецької області є наслідком конфлікту між ПВК і керівництвом міністерства оборони Російської Федерації.

Показовий виступ Пригожина на тлі трупів "вагнерівців" свідчить про новий етап у конфлікті між військово-політичними "елітами" РФ, пише Центр національного спротиву.

"Військово-політичне керівництво країни-агресорки з самого початку розглядало найманців ПВК "Вагнер" як гарматне м'ясо. Проте протягом останніх місяців Пригожин не може поповнити ряди ПВК новими бойовиками, оскільки міноборони РФ системно зменшувало потенціал "вагнерівців". Це у свою чергу призвело до ослаблення впливу самого Пригожина", – йдеться в повідомленні.

Позиція міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо постачання боєприпасів для "вагнерівців" насамперед пов'язана з особистим конфліктом із Пригожиним у боротьбі за вплив у Кремлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль і міноборони РФ намагаються приборкати Пригожина

Російський диктатор Володимир Путін розглядає зростання впливу окремих військових формувань як потенційну загрозу режиму та використовує різні методи для стримування. Страх Путіна, у свою чергу, призвів до балансування між військовими "елітами" РФ та обережним обмеженням окремих військових формувань у ресурсах.

Оскільки заява Пригожина про нібито виведення ПВК "Вагнер" не має нічого спільного з реальністю, вона може нести подвійну місію.

"Окрім медійного удару по міністру оборони Росії Шойгу, за заявою може критися спроба дезорієнтувати Сили оборони України. Водночас ресурс ПВК "Вагнер" і справді вичерпується, що стало великою проблемою для Пригожина. Тому він вирішив розхитувати ситуацію та збільшити рівень недовіри до Шойгу. Однак такі кроки можуть бути небезпечними для самого Пригожина, який сподівається, що медійність його врятує", – вважають у ЦНС.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує стверджувати, що міноборони навмисно веде його найманців до провалу у Бахмуті, відмовляючись надати необхідну кількість снарядів. За твердженням його командирів, це призводить до великих втрат і повільного просування на полі бою.

У свою чергу міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу намагається відвести звинувачення у суспільстві щодо недостатнього забезпечення окупаційних сил боєприпасами. Про це свідчить його заява про збільшення оборонно-промисловою базою РФ виробництва високоточних ракет для використання проти України.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба за владу: Шойгу навмисно виснажив сили Пригожина під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути