Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2020 14:30

Білоруси мене з'їдять - Лукашенко про об'єднання з РФ

Білоруси мене з'їдять - Лукашенко про об'єднання з РФ
Лукашенко вважає, що білоруси не приймуть об'єднання. Фото: EADaily

Білорусь ніколи не стане частиною іншої країни, бо білоруси цього не приймуть.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про це на "Заводі газетного паперу"

"У нас є своя країна. Ми суверенні й незалежні. Ми своїми мізками й руками, що змогли, заробили, будуємо свою країну. І ми не можемо бути частиною будь-якої країни. Я не можу вас зрадити і розчинити Білорусь, нехай навіть у нашій братній Росії. У переговорах із президентом Росії я чітко й однозначно півтора-два роки тому сказав: цього в Білорусі не може зробити ніхто. Навіть якщо я на це піду, то білоруси мене з'їдять упродовж одного року після прийняття такого рішення", - заявив Лукашенко.

Він сказав, що не хоче бути останнім президентом Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко говорили п'ять годин про об'єднання Росії й Білорусі

"Почесно бути першим, але останнім бути не хочу. Я хочу, щоб діти наші жили на цьому клаптику землі в мирі, злагоді. В обіймах із російською людиною, росіянами. Вони нам не чужі. Росіяни – це наші люди. Від них, правда, мало що залежить зараз", - сказав президент Білорусі.

Лукашенко також заявив, що Росія почала податковий маневр, щоб натиснути на Білорусь. Конфлікт стався через те, що від Мінська зажадали за нафту платити ціну більшу за світову.

Тепер Білорусь шукає альтернативні джерела нафтопродуктів. Через порти на Балтиці вже закупили партію норвезької нафти. Домовляються про реверс ыз Польщею. Третій напрямок – поставки через Україну з Чорного моря. Четвертим залишається Росія

Мінськ поки тестує ці маршрути і домовляється з усіма учасниками ринку. На думку Лукашенка, за два роки вже не йтиметься і про 18% мита від росіян.

Білорусь і Росія планують створити спільний уряд, спільні ринки нафти, газу і електроенергії, а також уніфіковане податкове законодавство. Про це президенти Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовилися в рамках об'єднання в Союзну державу.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси мене з'їдять - Лукашенко про об'єднання з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути