середа, 08 вересня 2021 05:51

Байден продовжив надзвичайний стан через втручання в вибори США

Байден продовжив надзвичайний стан через втручання в вибори США
Байден продовжив санкції за втручання в вибори. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден продовжив дію указу, що дозволяє вводити санкції у зв'язку з загрозою іноземного втручання у вибори в країні.

"Я продовжую на один рік національний режим надзвичайної ситуації, оголошений указом 13848 щодо загрози іноземного втручання у вибори США або підриву довіри громадськості до виборів в Сполучених Штатах", зазначено в опублікованому на сайті Білого дому листі глави віцепрезиденту Камалі Гарріс і спікеру Палати представників Ненсі Пелосі.

"12 вересня 2018 року виконавчим указом 13848 президент оголосив надзвичайний стан в країні відповідно до закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження у зв'язку з незвичайною і надзвичайною загрозою національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів, яка представляє небезпеку іноземного втручання або підрив суспільної довіри до виборів в США", - написав він.

"В останні роки поширення цифрових пристроїв і інтернет-комунікацій створило значні уразливості і збільшило масштаби та інтенсивність загрози іноземного втручання. Здатність осіб, які перебувають повністю або в значній частині за межами Сполучених Штатів, втручатися у вибори в США або підривати довіру громадськості до них, в тому числі за допомогою несанкціонованого доступу до інфраструктури виборів і кампаній або прихованого поширення пропаганди та дезінформації, продовжує представляти незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів", - йдеться в заяві Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори через інтернет та держпослуги онлайн. Зеленський запланував нововведення

Указ був введений 12 вересня 2018 році і служить правовою основою для введення санкцій відносно підозрюваних в спробах підірвати довіру до виборчої системи країни або вплинути на електоральні переваги американців. Він зобов'язує протягом 45 днів після проведення виборів оцінювати можливе іноземне втручання в процес з боку спецслужб США.

Зараз ви читаєте новину «Байден продовжив надзвичайний стан через втручання в вибори США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути