середа, 19 травня 2021 01:10

Байден не буде запроваджувати санкції проти російського "Північного потоку-2" - ЗМІ

Байден не буде запроваджувати санкції проти російського "Північного потоку-2" - ЗМІ
США не будуть вводити санкції проти "Північного потоку-2". Фото: Радіо Свобода

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена має намір відмовитися від санкцій проти керівництва компанії, відповідальної за будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, проти глави компанії Nord Stream 2 Ag Матіаса Варніга.

"Адміністрація Байдена відкладе санкції проти компанії і її виконавчого директора, що спостерігають за прокладкою російського газопроводу "Північний потік 2" в Німеччину", - повідомляє портал Axios з посиланням на обізнані джерела.

Дане рішення вказує на те, що адміністрація Байдена не бажає ставити під загрозу свої відносини з Німеччиною через російський трубопровіду, і підкреслює труднощі, з якими стикається Байден, узгодивши дії з риторикою щодо посилення підходу до Росії.

Держдепартамент визнає, що корпорація Nord Stream 2 AG і її генеральний директор, наближений до президента РФ Володимира Путіна і колишній співробітник східнонімецької розвідки Маттіас Варніг, займаються діяльністю, що підпадає під санкції. Однак Державний департамент відмовиться від застосування обмежень, посилаючись на національні інтереси США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США обговорить зупинку "Північного потоку-2"

Одна з найбільших природоохоронних організацій Німеччини, NABU, подала позов проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Зараз будівельні роботи на німецькій ділянці заблоковані.

Зараз ви читаєте новину «Байден не буде запроваджувати санкції проти російського "Північного потоку-2" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути