Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2023 08:22

Вірменія ставить під сумнів російські гарантії безпеки – ISW

Вірменія ставить під сумнів російські гарантії безпеки – ISW
Вірменія вперше передасть Україні гуманітарні допомогу. Фото: Pexels

Схоже, уряд Вірменії серйозно ставить під сумнів десятирічні безпекові стосунки з Росією.

Про це свідчить інформація, що Вірменія вперше з початку повномасштабної війни надіслала для України гуманітарну допомогу. Вірменські громадяни не задоволені гарантіями безпеки Москви, йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

"Радіо Азатутян" передає, що дружина прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна Анна Акопян особисто доставить допомогу у Київ та візьме участь у "Третьому саміті перших леді та джентльменів" 6 вересня.

Офіційний Єреван не підтвердив цю інформацію.

Пашинян 4 вересня в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica сказав, що Росія не може задовольнити потреби безпеки Вірменії. Залежність від Москви у питаннях безпеки він назвав "стратегічною помилкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Союзниця РФ погодилась арештувати Путіна

"Росія не може задовольнити потреби безпеки Вірменії навіть якщо є бажання, враховуючи поточну потребу російських військових у зброї та боєприпасах", – сказав він.

Ймовірно, він натякав на використання цих боєприпасів проти України.

28 серпня з'явилась інформація, що азербайджанські правоохоронці у супроводі російських миротворців затримали трьох жителів Нагірного Карабаху на блокпосту в Лачинському коридорі. Це спричинило протести біля російського посольства в Єревані.

Російські "воєнкори" 5 вересня писали, що генерал-майор Кирило Кулаков змінив генерал-полковника Олександра Ленцова на посаді командувача російським миротворчим контингентом у Нагірному Карабасі.

Москва налагодила активну торгівельну співпрацю з Вірменією. Вірменська економіка публічно підтримує агресію Російської Федерації проти України не лише в політичному сенсі.

Єреван перетворився на посередника для закупівлі санкційних товарів та зброї на західних ринках з подальшою переправкою їх до Росії.

Найнеприємніше у такій "тихій" співпраці з агресором те, що вона стосується не лише товарів цивільного вжитку, а й військових поставок.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія ставить під сумнів російські гарантії безпеки – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути