Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2018 10:32

Американські винищувачі перехопили біля Аляски російські військові літаки

Американські винищувачі перехопили біля Аляски російські військові літаки
Американські винищувачі перехопили російські Ту-95. Фото: upload.wikimedia.org

Американські винищувачі F-22 виявили біля берегів Аляски 2 російські стратегічні бомбардувальники Ту-95.

Інцидент стався 1 вересня біля Алеутських островів, повідомляє Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD).

Представник NORAD Михайло Кучарек заявив, що бомбардувальники перебували в "ідентифікаційній зоні повітряної безпеки Аляски", але до повітряного простору США або Канади не заходили. Він зазначив, що F-22 перехопили і супроводжували бомбардувальники аж до виходу з ідентифікаційної зони.

У Пентагоні додали, що разом із російськими літаками перебував ще один літак-заправник Іл-78. Це може свідчити, що бомбардувальники пройшли довгий шлях та їм знадобилася дозаправка під час польоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія підняла винищувачі через повітряну витівку Росії

Перехоплення збіглося з часом навчань "Схід" на Далекому Сході та, можливо, були частиною військових тренувань. Є припущення, що бомбардувальники відпрацьовували удари крилатими ракетами по системах ППО на Алясці.

"Перехоплення сталося поблизу великої радіолокаційної системи з фазованою решіткою під назвою Cobra Dane, яка стежить за запуском російських ракет і польотами літаків. Радар розташований на повітряній станції Eareckson на віддаленому острові Шем'я", - йдеться в повідомленні.

Бомбардувальники саме перебували "на відстані польоту крилатої ракети" від системи протиповітряної оборони США на базі в Форті Грилі на Алясці та також досить близько для потенційного удару по базі військово-повітряних сил США в Клір Ейр у центральній частині штату.

Британські винищувачі знову перехопили російський літак у небі над Чорним морем.

Судно прямувало із Криму на північний захід. Британські військові все частіше повідомляють про супровід російських літаків або кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Американські винищувачі перехопили біля Аляски російські військові літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути