четвер, 27 серпня 2020 15:54

"Я повертаюся" - Саакашвілі повідомив про приїзд до Грузії

"Я повертаюся" - Саакашвілі повідомив про приїзд до Грузії
Саакашвілі звернувся до громадян Грузії й оголосив про повернення в країну. Фото: Twitter

Експрезидент Грузії й колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі, який зараз живе в Україні, за 2 місяці до парламентських виборів звернувся до грузинських громадян із повідомленням, що він повертається на Батьківщину.

Саакашвілі розмістив двохвилинний відеоролик зі зверненням 27 серпня на своїй сторінці у Facebook,в якому просить вибачення за помилки, вчинені за роки правління заснованої ним партії "Єдиний національний рух".

За його словами, за 7 років із моменту, коли він залишив Грузію, у нього було "достатньо часу, щоб подумати і переоцінити багато проблем", і тепер він знає, "як краще служити країні" і "як уникнути помилок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія продовжила заборону міжнародних авіарейсів

"Коли я чую новини з Грузії, я точно бачу і знаю, що ми можемо жити набагато краще і кожен грузин може бути багатим. Ми зробимо це разом! Я повертаюся!" – заявив Саакашвілі.

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані сказала, що схвалює рішення Саакашвілі повернутися, але на нього чекають процедура затримання на кордоні й ув'язення.

Саакашвілі 2013 року залишив Грузію, після того як повністю завершив свій другий президентський термін. 2012-го очолювана ним партія "Єдиний національний рух" програла вибори в парламент, поступившись владою партії "Грузинська мрія", лідером якої є мільярдер Бідзіна Іванішвілі. 2015 року Саакашвілі став головою Одеської ОДА й отримав українське громадянство за рішенням колишнього президента України Петра Порошенка. Через отримання українського громадянства третього президента Грузії на батьківщині позбавили грузинського громадянства. Однак потім стосунки між Саакашвілі і Порошенком зіпсувалися: Саакашвілі пішов у відставку. Порошенко 2017 року позбавив Саакашвілі громадянства, його вислали з країни.

Зараз ви читаєте новину «"Я повертаюся" - Саакашвілі повідомив про приїзд до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути