середа, 22 листопада 2017 06:06

6-річну дівчинку катували, підозрюючи у відьомстві

6-річну дівчинку катували, підозрюючи у відьомстві
Кепарі Леніату спалили живцем у 2013. Через 4 роки "мисливці на відьом" дісталися до її доньки. Фото:worldwideweirdnews.com

Гарячими ножами катували 6-річну дівчинку, котру вважали відьмою жителі віддаленого гірського села у Папуa - Новій Гвінеї.

Тортури над дитиною влаштували, бо вважали, що вона перейняла здібності своєї матері, повідомляє Daily Mail.

Дитина перебуває в лікарні, де лікується від опіків та ран.

Матір дівчинки підозрювали у чаклунстві – санґума - та спалили живцем на багатті у 2013 році. 20-річну жінку звали Кепарі Леніата.

Місцеві жителі вирішили, що Кепарі могла передати свою силу доньці.

Свідком знущань у гірському селищі минулого тижня став представник лютеранської місії Антон Луц. Він забрав дівчинку та віддав її до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчину розчленували задля приваблення багатства

Прем'єр-міністр країни Пітер О'Ніл дізнався про знущання над дитиною. На своїй офіційній сторінці у Facebook написав, що віра в санґума – це забобони та закликав людей припинити переслідування жінок

Кепарі Леніату з провінції Енга звинуватили у вбивстві хлопчика за допомогою чаклунства. Його родичі влаштували самосуд. Сім'я загиблого катувала її розпеченим залізним прутом. Потім роздягнули, зв'язали руки і ноги, і повели на міську площу, де спалила живцем на очах у натовпу людей.

Страта збурила світову громадськість. Місцева влада оголосила війну практиці "полювання на відьом" та скасувала закон, котрий дозволяв відьмам і чаклунам захищатися від смертної кари.

Місцеве населення Папуa - Новій Гвінеї дуже суєвірне. Через "полювання на відьом" минулого місяця було убито 20 жінок. В середньому близько 30 гине щороку.

Зараз ви читаєте новину «6-річну дівчинку катували, підозрюючи у відьомстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути