четвер, 01 жовтня 2020 17:34

12 ведмедів змагаються за звання найжирнішого

12 ведмедів змагаються за звання найжирнішого
Переможниця минулорічного конкурсу – ведмедиця Голлі/ Reuters

На Алясці, в США, триває конкурс на найжирнішого ведмедя. Його щороку проводять в національному парку напередодні впадання тварин у сплячку.

Люди обирають улюбленця з фото відгодованих ведмедів, які живуть біля річки Брукс, в національному парку Катмай, що на півдні Аляски. Про це пише The Guardain.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дикий ведмідь розтрощив зоопарк

За звання найвгодованішого змагаються 12 хижаків. Зокрема чинна чемпіонка Голлі, також відома як Королева огрядність. Її конкурент Отіс - досвідчений учасник, який двічі виграв конкурс "Тиждень жирних ведмедів".

Перед сплячкою ведмеді їдять, не відчуваючи ситості, і набирають додаткову вагу. Дорослі самці в парку Катмай - одні з найбільших у світі. Зазвичай важать до 450 кг. Під час сплячки ведмідь може втратити до третини маси тіла. Тож набирання жиру - життєво важливе для виживання. Фінал голосування - 6 жовтня.

Бурий ведмідь – хижий ссавець. Найбільші водяться на Алясці та Далекому Сході Росії. У світі нараховують біля 110 тис. бурих ведмедів. Найбільше в Росії, США і Канаді. Всупереч поширеній думці ведмеді у сплячку не впадають. Їхній стан можна назвати зимовим сном, бо зберігають повну життєздатність, чутливість, а в разі небезпеки залишають барліг і після блукань займають новий. Однак звірі, які дрімають, витрачають мало енергії, живучи винятково за рахунок накопиченого восени жиру. Зима для них складна, бо важко ходити по глибокому снігу.

Зараз ви читаєте новину «12 ведмедів змагаються за звання найжирнішого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути