субота, 29 квітня 2017 14:24

100 днів президентства: Трамп назвав свої досягнення при владі

100 днів президентства: Трамп назвав свої досягнення при владі
"Перші 100 днів моєї адміністрації були одними з найуспішніших в історії Америки" - Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає вкрай успішними перші 100 днів роботи своєї адміністрації.

"Я вважаю, що перші 100 днів моєї адміністрації були одними з найуспішніших в історії нашої країни", - сказав глава Білого дому.

На його думку, США знаходяться на підйомі, і "цей підйом швидкий".

Своїми досягненнями Трамп вважає створення нових робочих місць, "глибокі зміни в Вашингтоні" і відмова від транстихоокеанського торгового партнерства. Він, за його словами, не дозволить торгувати інтересами американських працівників.

Він згадав про призначення суддею Верховного суду консерватора Ніла Горсача. Також він зазначив, що заощадив понад 700 мільйонів доларів, змусивши компанію Lockheed Martin знизити ціни новітніх винищувачів F-35.

"У нас знову буде конкурентна і велика країна", - пообіцяв він виборцям.

Білий дім також опублікував список досягнень Трампа за перші 100 днів на чолі країни.

У розділі про збереження національної безпеки вказується, що "Трамп зміг протистояти країнам, які загрожували національній безпеці США після багатьох років невдалої дипломатії".

Одним з пунктів в списку стала ізоляція Сирії і Росії в ООН. Зокрема, вказується, що Трамп домігся "подальшої ізоляції Сирії і Росії в ООН шляхом успішної дипломатії з главою Китаю Сі Цзіньпіном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Трамп можуть зустрітися за місяць

У список досягнень Трампа увійшло введення санкцій проти Сирії після хімічної атаки в Ідлібі, а також санкцій щодо Ірану через порушення міжнародного договору про обмеження використання балістичних ракет.

Трамп за перші 100 днів підвищив витрати на $ 54 млрд, сприяв ізоляції Північної Кореї і запобігання ядерних випробувань КНДР.

Дії Трампа також "різко позначилися" на нелегальній міграції. З січня кількість нелегальних переходів південного кордону країни скоротилося на 61%. Президент підписав розпорядження про початкове фінансування будівництва стіни на кордоні Мексики і США.

20 січня 2017 року відбулася інавгурація Дональда Трампа. В якості головного ключового моменту мовлення 45-го президента США можна відзначити заяву про встановлення на довгі роки нового фінансово-політичного курсу для Америки, спрямованого на відновлення економічної могутності країни.

Зараз ви читаєте новину «100 днів президентства: Трамп назвав свої досягнення при владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути