Ексклюзиви
середа, 03 грудня 2008 14:08

Зірку американського футболу хочуть посадити на 18 років

Сторона звинувачення попросила суд засудити О. Дж. Сімпсона і його спільника Кларенса Стюарта, яким інкримінується озброєне пограбування і викрадання людини, до 18 років в"язниці кожному. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на AP, посилаючись на документи, опубліковані у вівторок, 2 грудня. Адвокати підсудних, у свою чергу, попросили суд призначити їхнім підзахисним мінімальне покарання терміном шість років позбавлення волі.

Очікується, що вирок відомому спортсменові буде ухвалений в п"ятницю, 5 грудня. Максимальним покаранням, яке йому загрожує, є довічне ув"язнення.

Колишню зірку американського футболу Сімпсона звинувачують в тому, що у вересні 2007 року він разом з п"ятьма друзями пограбував двох торговців спортивними сувенірами, які зупинилися в одному з готелів Лас-Вегаса. За версією звинувачення, грабіжники загрожували постраждалим зброєю, а також організували змову з метою їхнього викрадення.

Сам Сімпсон своєї провини не визнає і стверджує, що прийшов до торговців за своїми речами, які були раніше у нього вкрадені і перепродуються як сувеніри. За словами спортсмена, він пояснив бізнесменам, з якими був добре знайомий, ситуацію, що склалася, і ті самі віддали йому його речі.

У звинуваченні, пред"явленому Сімпсону і його передбачуваним спільникам, спочатку значилося 12 пунктів. Проте четверо з п"яти друзів спортсмена почали співпрацювати із слідством і надали свідчення проти Сімпсона в обмін на те, що з них зняли найважчі звинувачення - в розбої і викраданні людини.

Суд над Сімпсоном почався у вересні 2008 року. У жовтні йому винесли звинувачувальний вердикт.

Зараз ви читаєте новину «Зірку американського футболу хочуть посадити на 18 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути