вівторок, 21 серпня 2007 19:41

Зіркова збірна НБА побореться за одну з двох путівок на Олімпіаду-2008

Американська федерація баскетболу назвала склад національної чоловічої команди на кваліфікаційний турнір до Олімпійських Ігор 2008 року в Пекіні. За збірну США зіграють кращі гравці НБА, включаючи двох найпопулярніших баскетболістів планети - кращого снайпера минулого сезону Кобі Брайанта з "Лейкерс" і Леброна Джеймса з "Клівленда", який зіграв головну роль у вихід своєї команди у фінал чемпіонату НБА, повідомляє www.lenta.ru.

Окрім них кольори американської збірної захищатимуть Джейсон Кідд, Кармело Ентоні, Дерон Уїльямс, Амаре Стаудемайр, Кевін Дюран, Чонсі Біллапс, Тайшон Прінс, Тайсон Чандлер, Дуайт Ховард, Нік Коллісон, Майк Міллер, Джей-Джей Редік і Майкл Редд. Варто відзначити, що перший номер драфту 2007 року Грег Оден в команду не потрапив.

Команду США чекає участь в змаганнях за участю 10 команд, дві з яких за підсумками турніру отримають путівки до Пекіна-2008. У групі А зіграють олімпійський чемпіон команда Аргентини, а також збірні Пуерто-Ріко, Мексики, Панами і Уругваю. Суперниками збірної США в групі В будуть команди Бразилії, Канади, Венесуели і Віргінських Островів.

На останніх великих турнірах американці не добивалися успіхів. На ЧС-2002 вони залишилися на шостому місці, зайняли третє місце на Олімпіаді-2004 в Афінах і минулого року на чемпіонаті світу в Японії також стали бронзовими призерами.
Зараз ви читаєте новину «Зіркова збірна НБА побореться за одну з двох путівок на Олімпіаду-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути