Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2016 15:41

Журналіст оцінив роботу Колліни в Україні

Журналіст оцінив роботу Колліни в Україні

Можлива відставка куратора українського арбітражу П'єрлуїджі Колліни і повернення до керівництва суддівським корпусом когось із українців можуть стати справжнім стихійним лихом і поверненням у 90-ті. Таку думку Gazeta.ua висловив журналіст інтернет-порталу ua-football.com Іван Вербицький.

Італієць сьомий рік керує українськими арбітрами. Колліна почав працювати в Україні влітку 2010 року.

"Колліну запрошували для того, щоб підвищилася якість суддівства й українські арбітри почали працювати на матчах топових турнірів. З огляду на це присутність в нашому футболі суддівського куратора з Італії можна назвати бездіяльністю. Виглядає, що сьогодні вже навіть сам Колліна усвідомив, що з персонами фаворитів, яких він збирався просувати на міжнародній арені, вийшла помилка. Сергій Бойко та Євген Арановський допускають грубі результативні похибки ледь не в кожному матчі на рівні єврокубків та за участю національних збірних.

Тепер куратор начебто зробив ставку на 27-річного Миколу Балакіна. Навіть за роботою цього рефері у внутрішньому чемпіонаті видно, що у цьому виборі є перспектива. Але чи не надто велику ціну наш футбол платить за те, щоб у ліпшому разі через сім-вісім років діяльності куратора Україна отримала першого арбітра топ-рівня? Зрештою, за цим мільйоном євро на рік приховується й інший аспект.

До приходу Колліни на суддів мали вплив федераційні чиновники різних штибів. Ті, від кого залежало не лише призначення, а й кар'єра арбітрів у цілому. Рефері були людьми залежними і не дивно, що довіри до них не було. Найголовніші матчі чемпіонату судили іноземці. Нині ця практика в минулому. Звісно, Можаровський, Абдула чи Жабченко в силу кваліфікації чи людського фактору помиляються, але упередженою їх роботу не назвеш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важливу роль зіграв Павелко" - Колліна розповів, чому продовжив роботу в Україні

Безперечно, до абсолютної незалежності українським арбітрам ще далеко, але й відверто кишенькових суддів за прикладом 90-х – початку 2000-х наші клуби вже не мають. Певен, підозр було б ще менше, якби Колліна перебував в Україні постійно. Бо не секрет, що чимало речей відбувається в нього за спиною. Бо в помічниках у куратора – люди старого гарту й зі своїми зв'язками і покровителями.

З огляду на це можлива відставка Колліни і повернення до керівництва суддівським корпусом когось із українців можуть стати справжнім стихійним лихом, поверненням у 90-ті. З італійця треба вимагати якості, але прибирати його на цьому етапі було б недоречно", - вважає Вербицький.

Більше про роботу Колліни в Україні читайте у новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Журналіст оцінив роботу Колліни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути