вівторок, 03 липня 2012 15:47

Жінка-пілот Формули-1 серйозно постраждала в аварії

Жінка-пілот Формули-1 серйозно постраждала в аварії
Марія де Вільота отримала небезпечні для життя травми ФОТО: news.ivest.kz

Жінка-пілот Марія де Вільота, яка управляла болідом російської команди Формули-1 Marussia, серйозно постраждала в аварії під час тестування машини в британському Даксфорді.

Ні ім'я пілота, що розбився в аварії у Великій Британії, ні інформації про його стан спочатку не повідомлялися. У списку гонщиків команди на офіційному сайті Marussia значиться тільки одна жінка - тест-пілот іспанка Марія де Вільота. За інформацією BBC, її болід зіштовхнувся з вантажівкою, яка стояла на трасі. Свідок розповів, що машина завершила коло, після чого "раптово прискорилася" і врізалася в задню частину вантажівки. На місце аварії були викликані екстрені служби.

Через кілька годин після аварії прес-служба команди Marussia підтвердила, що іспанка, яка тестував болід MR-01 вперше, врізалася у вантажівка. Марія де Вільота в екстреному порядку була доставлена в лікарню Addenbrookes. Як заявив представник госпіталю Гарі Сандерсон, пілот отримала небезпечні для життя травми.

"Жінка отримала загрозливі її життю травми і, отримавши на місці допомогу парамедиків, потім була доставлена в госпіталь для подальшого лікування", - наводить слова Сандерсона РИА Новости.

Варто зазначити, що тестові заїзди в Даксфорді є традиційними і передують Гран-прі Великої Британії, який пройде 6-8 липня на трасі у Сільверстоуні.

Нагадаємо, що основними пілотами Marussia є Тімо Глок і Шарль Пік. Марія де Вільота приєдналася до команди російської Формули-1 в якості тест-пілота на сезон-2012. Іспанка, що брала участь у престижній гонці "24 години Дайтони", а також виступала в деяких гоночних серіях (Spanish F3, WTCC), вперше сіла за кермо машини "Королівських гонок" в 2011 році, коли тестувала болід Renault R29.

Зараз ви читаєте новину «Жінка-пілот Формули-1 серйозно постраждала в аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути