вівторок, 06 вересня 2011 09:44

Євробаскет. Збірна Україна голосно грюкнула дверима в останньому груповому матчі

Євробаскет. Збірна Україна голосно грюкнула дверима в останньому груповому матчі

Збірна України завершила свої виступи на Чемпіонаті Європи, здобувши в останньому матчі першого групового раунду впевнену перемогу над Бельгією.

Незважаючи на те, що обидві команди втратили турнірну мотивацію, і українських, і бельгійці прагнули завершити Євробаскет на мажорній ноті, про що свідчить вже початок звітної гри. Віддавши в дебюті поєдинку ініціативу суперникові, у складі якого виділявся Сем Ван Россом, команда Майка Фрателло зуміла впоратися з хвилюванням лише до кінця стартової десятихвилинки. А серія триочкових кидків на початку другої чверті дозволила українцям не тільки зрівняти рахунок, але і вийти вперед.

До великої перерви перевага української збірної, яка домінувала в трисекундній, становила сімнадцять пунктів. Не завадила цьому і прикра травма Кирила Фесенка, який був змушений залишити майданчик. Левову частку очок команді в першій половині матчу принесли Олексій Печеров і В'ячеслав Кравцов, який, крім того, прекрасно попрацював на підборах, ставши автором дабл-дабла (11 + 11).

Третя, найменш результативна чверть пройшла в рівній боротьбі. Протягом заключних десяти хвилин українці також контролювала перебіг подій на майданчику, довівши матч до переконливої перемоги.

Успіху синьо-жовтих раділи не лише вболівальники збірної Грузії, які, переодягнувшись у сині та жовті футболки, утворили на трибуні український прапор, а й грузинська команда, в повному складі спостерігала за перипетіями поєдинку.

Таким чином збірна Україна змушена повертатися додому з двома, першими з 2001 року, перемогами в активі.

Нагадаємо, що до бельгійців на рахунку українців була лише одна перемога - над болгарами. Перший матч українці програли збірній Росії, другий - команді Словенії, в четвертому не змогли стримати натиск грузин.

Євробаскет-2011. Литва

Перший груповий етап

Група D (Клайпеда)

Україна - Бельгія - 74:61 (13-16, 30-10, 13-13, 18-22).

Україна: Олексій Печеров - 15 очок, Кравцов - 13 очок + 16 підбирань, Олександр Кольченко - 10 очок, Стівен Бертт - 9 очок + 4 передачі + 3 підбирання, Денис Лукашов - 8 очок + 6 передач.

Бельгія: Сем Ван Россом - 17 очок + 4 передачі, Дімітрі Лоуерс - 13 очок + 6 передач + 3 підбирання, Максим де Зеув - 10 очок + 6 підбирань.

Зараз ви читаєте новину «Євробаскет. Збірна Україна голосно грюкнула дверима в останньому груповому матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути