пʼятниця, 06 лютого 2009 17:07

Лікарі поки відмовляються виводити Альбрехта з коми

Автор: Reuters/Сегодня
  25-річний Даніель Альбрехт впав,  невпоравшись з вітром під час стрибка на швидкості приблизно 140 км/г
25-річний Даніель Альбрехт впав, невпоравшись з вітром під час стрибка на швидкості приблизно 140 км/г
  Стан швейцарського гірськолижника Даніеля Альбрехта, який розбився 24 січня на трасі швидкісного спуску в Австрії, поліпшується, але лікарі не планують виводити його з індукованої коми, принаймні, ще два дні, повідомляєAP.

Інформацію про те, що 25-річний Альбрехт буде готовий до відключення від апарату життєзабезпечення до полудня суботи, доктор збірної Швейцарії Ханс Спрінг назвав передчасною. За його словами, стан легенів спортсмена поліпшується, але вихід з коми буде можливий через два-три дні.

Альбрехт впав на швидкості приблизно 140 км/г.

"На все потрібен час, все необхідно робити поступово та у жодному випадку не поспішати. Потім його розбудимо, щоб перевірити його мозок, пам"ять та увагу", - відзначив Спрінг.

Альбрехт впав, не впоравшись з вітром під час стрибка на швидкості приблизно 140 км/г. З внутрішніми кровотечами в головному мозку та легенях він гелікоптером був доставлений до спеціалізованої лікарні, де лікарі ввели його у штучну кому. У комі швейцарець знаходиться вже 15 днів.

Австрієць Ромед Бауманн був одним з тих, хто бачив падіння. "Це було неможливо дивитися", - говорить він. "Дежа-вю минулого року". Багато спортсменів знялися зі старту, але не всі. Хермана Майєру, який повинен був стартувати одразу ж за Альбрехтом, в останню секунду зупинив суддя на старті. "Я припустив, що це був стрибок на фініші", - сказав Майєр. Його колега по команді Клаус Крель також готувався до старту і не бачив падіння. "Я спробував відвернутися - якщо ти про це починаєш думати, то сам наробиш помилок на трасі", - цитує очевидця "superski.ru".

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Лікарі поки відмовляються виводити Альбрехта з коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути