Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 17:53

Восьмиразовий Олімпійський чемпіон не поїде на Ігри-2018

Восьмиразовий Олімпійський чемпіон не поїде на Ігри-2018
Показники Бьорндалена виявилися далекими від необхідних для участі в Олімпіаді. Фото: NTB scanpix

Знаменитого біатлоніста, восьмиразового Олімпійського чемпіона Уле Ейнара Бьорндалена не включили до складу збірної Норвегії на Ігри-2018 в Пхенчхані.

Про це повідомляє tv2.no.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бьорндален зіграв весілля з Домрачевою

Національний олімпійський комітет (НОК) Норвегії спочатку виступав проти відсутності Бьорндалена в складі команди. Однак пізніше прийняв це рішення.

"Це будуть перші Олімпійські ігри з 1992 року, на яких Уле Ейнара Бьорндалена немає в складі команди, - коментує ситуацію для vg.no представник НОК Туре Евребе. - Кандидатура Бьорндалена не була представлена ​​на затвердження спортивним директором збірної Норвегії. До цього НОК Норвегії провів ґрунтовні дискусії з біатлонним керівництвом з приводу вибору команди. Перед сезоном біатлоністам були пред'явлені чіткі вимоги, які потрібно було виконати. Результати Уле Ейнара Бьорндалена в індивідуальних гонках Кубка світу (18, 31, 18, 28, 46, 52, 36, 42 місця) недостатньо добрі.

На жаль, він не виконав вимоги, і є інші спортсмени в команді, які виступили краще і відповідають критеріям. Дуже шкода, що Бьорндален не виконав критерії олімпійського відбору і що ми не зможемо побачити його на старті сьомих для нього Олімпійських ігор. Як видатний представник зимових видів спорту він завжди займатиме важливе місце в історії норвезького спорту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі спортивної точки зору, Росії дуже пощастило з президентом - Бьорндален

Ігри в Пхенчхані могли стати сьомими для Бьорндалена, першими були Ігри-1994 року в Ліллехаммері. Всього на рахунку спортсмена 13 олімпійських медалей, 8 з них - золоті. По одному "золоту" Бьорндален завоював на Іграх в 1998 і 2010 роках, ще дві медалі - в 2014-му. І найбільше нагород вищої проби - 4 - норвежець взяв на Олімпіаді 2002 року.

Зараз ви читаєте новину «Восьмиразовий Олімпійський чемпіон не поїде на Ігри-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути