Ексклюзиви
неділя, 15 березня 2015 03:29

"Вердер" - "Баварія" - 0:4 - як це було
36

От вона - довгоочікувана "вишенька на тортику". У матчі "Вердер" - "Баварія" було прекрасно все, окрім рахунку (0:4 - це, звісно, не 0:7, але також приємного мало). Але як сказав мені після гри спортивний директор "бременських музикантів" Томас Айхін: "Це життя". 

"Везерштадіон" за кілька годин до матчу

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Рівно о 12:00 я вийшла зі свого холодного і незатишного хостелу (це не антиреклама, там справді опалюють дуже економно). Гра мала розпочатися о 15:30 за місцевим часом (о 16:30 за київським), але мені здавалося, що я запізнююся. Тому особливо не задивляючись на красиву архітектуру Бремена швидким кроком вирушила в напрямі "Везерштадіона". А точніше, мені були потрібні ворота №12. Там видали акредитацію на гру і пароль до вай-фай.

Клубний автобус "Вердера"

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Окрім першої команди сьогодні свої матчі проводили U-17 та U-19. Прихопивши гарячого чаю у медіа-зоні, вирішила одним оком глянути на тих, хто за два-три роки може опинитися у першій команді "Вердера". І разом з тим подивитися, де розпочинав свою тренерську кар'єру Віктор Скрипник.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

За матчем 17-річних спостерігав Франк Бауманн, який був капітаном "Вердера", а зараз працює скаутом і помічником спортивного директора. 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Обмінялись з ним кількома репліками біля Platz 11, невеличкого стадіончика для молодіжних команд. Бауманн сказав, що "Вердер" може приїхати в Україну у травні і зіграти товариський матч. Деталей він не уточнив, але очевидно, що мова йде про "Дніпро-Арену" та "Дніпро". Чекаємо!

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Тим часом 42 100 фанатів (саме стільки глядачів прийшли на стадіон) весело проводили час в очікуванні матчу. Тобто, пили пиво, жували щось смачненьке, тринькали гроші у фан-шопі і душевно спілкувалися. Навіть поліцейські і ті посміхалися. Хоча були озброєні до зубів.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Групка фанатів зацікавила мене написом на шматку картону. Запитала, що він означає.

"Ми приїхали з Мюнхена. У нас є квитки на хороші сидячі місця, але ми хочемо обміняти їх на стоячі. Ми - ультрас і не любимо підтримувати команду сидячи", - сказали хлопці. При обміні вони втрачають у коштах, адже сидячі місця тут набагато дорожчі від стоячих. Але їх це мало хвилює.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Поки ми говорили повз пройшов ще один гість з Мюнхена з шарфиком з матчу "Баварія" - "Шахтар". Хотіла його сфотографувати, але легше знайти голку у копиці сіна, ніж його у цьому морі червоних і зелених шарфиків.

Скажіть хтось цьому фанату, що Еліа грає в оренді за "Саунтгемптон" 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Зацікавила одна пара: вона - у шарфику "Баварії", а він - у шарфику "Вердера". Обидвоє зійшлися на тому, що виграє команда Хосепа Гвардіоли. Хоча чоловік при цьому відзначив, що Скрипник - дуже хороший тренер. До речі, їм на вигляд років по 50. Сказали, що через футбол ніколи не сперечаються.

Культурний шок: порожні пляшки складають у візочки

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

І не абияк, а акуратними рядочками

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

"Шмон" на вході добрячий. Стюарди кожну кишеню перевіряють у вболівальників. Не дивно, що за півтори години всі вже рвуться на трибуни. Журналістам простіше. Охоронець при вході тільки попросив відкрити сумочку. 

Фото, на яких багато заздрості. У нас так журналістів не годують

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

З ложі преси відкривається розкішний вид на поле. Конструкція стадіону така, що трибуни розташовані дуже близько до газону. Словом, дуже затишна і душевна арена. В Україні таке можна сказати про "Арену-Львів".

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

За кілька хвилин до стартового свистка "Везерштадіон" затягнув клубний гімн. Само собою, що всі вболівальники співали стоячи.

Своїм тут аплодують, а суперників засвистують. Коли диктор називає ім'я гравця, фанати скандують прізвище. "Скрипник" у чаші стадіону звучало тричі.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Матч розпочався із запізнення. У сітці воріт Пепе Рейни знайшли шпарину і старалися її чим швидше залатати.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

"Баварія" грала без Франка Рібері та Ар'єна Роббена, але і без них атака мюненців дуже сильна. Також Гвардіола дав перепочити Мануелю Нойєру. А Рейна відзначив свій дебют у бундеслізі "сухим" матчем. "Вердер" був без Франко ді Санто.

Старт поєдинку вийшов за командою Скрипника. Озтуналі та Гебре Селассі небезпечно пробивали, але обидва рази м'яч йшов повз ворота. А далі "Баварія" все більше володіла ініціативою. За підсумками матчу показники володіння м'ячем наступні: 33% - 67%.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

"Вердер" - "Баварія" - 0:4

24 хв — Томас Мюллер. Футболіст скористався провалом оборони і вийшов сам на сам з Вольфом. Пробив у воротаря, але першим опинився на добиванні.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

45 хв — Давід Алаба. Прекрасний гол зі штрафного. М'яч оминув стінку і залетів у верхній кут воріт Вольфа.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

66 хв — Арбітр Торстен Кінхефер не зараховує гол "Вердера" через гру рукою Себастьяна Предля.

76 хв — Роберт Левандовскі. Поляк головою забиває після подачі Мюллера.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

90 хв — Роберт Левандовскі робить дубль. Мюллер знову асистує.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Вболівальники "Вердера", здається, навіть не розчаровані. Вони оплесками проводжають команду з поля (баварців, ясна річ, освистують). Вони знають, що команда не завжди перемагатиме. Вони приймуть такі поразки. Для них важливо, щоб футболісти викладалися. Тому Деві Зелке біжить за м'ячем, хоча бачить, що не встигне. Тому у досвідченого Клеменса Фрітца не витримують нерви і тому стільки конфліктів на полі.

Реакція Златко Юнузовича і журналістів у мікст-зоні на відео-повтор незарахованого голу "Вердера"

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

На післяматчеву прес-конференцію Гвардіола і Скрипник йдуть разом. У Німеччині обидва наставники одночасно спілкуються з пресою.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Віктор Анатолійович відзначив, що гра вже завершилася і про неї потрібно забути. Тепер команда готується до наступного поєдинку.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

"Навіть при рахунку 0:3 ми намагалися атакувати. Сидіти у захисті і чекати — це не наш стиль, - сказав український коуч. - Ми візьмемо позитивні моменти з цього поєдинку. Ми раді приймати "Баварію" після того, як набрали вже 33 очки".

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

До речі, попереду у "Вердера" менш складні суперники. Чекаємо на нову успішну серію від Скрипника.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

А поки футбол всім!

Зараз ви читаєте новину «"Вердер" - "Баварія" - 0:4 - як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути