Ексклюзиви
неділя, 18 грудня 2011 18:45

В Україні пройде ЧЄ з баскетболу серед чоловіків

В Україні пройде ЧЄ з баскетболу серед чоловіків

Україна отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Таке рішення Ради ФІБА Європи оприлюднив сьогодні в Мюнхені президент організації Олафур Рафнссон, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

14 грудня баскетбольні асоціації Франції, Німеччини, Італії і Хорватії ухвалили рішення відкликати свою спільну заявку на проведення Євробаскету-2015 у зв'язку з невдоволенням певними моментами конкурсної процедури. Спільна заявка цих чотирьох країн була єдиним конкурентом Україні в боротьбі за Євробаскет-2015, передає Інтерфакс-Україна.

Україна пропонує для проведення першого в своїй історії чемпіонату Європи з баскетболу найбільші міста країни: Одесу, Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Харків і Київ.

Раніше президент Федерації баскетболу України Олександр Волков зазначав, що бюджет підготовки до турніру складе порядку 180 млн. євро за чотири роки.

Українську делегацію в Мюнхені представляли віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, президент ФБУ Волков, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, головний тренер збірної України з баскетболу Майк Фрателло, український баскетболіст, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко і голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пройде ЧЄ з баскетболу серед чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути